'Perisic springt met gemak over ons allebei heen'

Reacties

Hoewel Frank de Boer bij Internazionale zo snel mogelijk de gevolgen van een rommelige voorbereiding moet zien te overwinnen, is er voor de kersverse coach van de Nerazzurri genoeg te genieten op het trainingsveld.

'Perisic springt met gemak over ons allebei heen'

De voormalige Ajax-coach trof bij zijn entree in Milaan een selectie met te weinig trainingsminuten in de benen. Tijdens de voorbereiding werd afscheid genomen van Roberto Mancini, de voorganger van De Boer, en sloten veel spelers later aan na internationale verplichtingen. Bovendien moest er door de Inter-spelers, die het eerste competitieduel bij Chievo Verona met 2-0 verloren en zondag Palermo ontvangen, voor de oefenduels die wel op het programma stonden flink gereisd worden.

Toch is De Boer onder de indruk van wat hij heeft aangetroffen, vertelt hij in een uitgebreid interview met Voetbal International. 'Ik zie hier dingen op de training die ik bij Ajax nooit heb gezien. Een voorbeeld: omschakelmomenten zijn in het topvoetbal steeds belangrijker geworden. Als ik zie hoe snel en slim dat hier gebeurt, dat is smullen. Ons tweede doelpunt in het oefenduel met Celtic was daar een mooi voorbeeld van. Het gebeurt allemaal in het hoogste tempo en met de hoogste intensiteit. Zonder dat het ten koste gaat van de technische uitvoering. En ze herkennen zelf de momenten waarop ze moeten toeslaan.'

De Boer heeft bij Inter een selectie vol routiniers tot zijn beschikking. 'Miranda (foto) vind ik een mooi voorbeeld. Die heerst centraal achterin en straalt echt uit dat je hem niks wijs hoeft te maken. Hij weet precies wanneer hij voor de voetballende oplossing moet kiezen of wanneer de bal de tribune in gerost moet worden. Dat is ervaring. Of Gary Medel, een echte pitbull die exact weet hoe hij elk persoonlijk duel moet inschatten. Ook fysiek zie je de verschillen. Als je kijkt naar de benen van Ivan Perisic, daar zit een kracht in... Echt ongelooflijk. Die springt uit stand met gemak over ons allebei heen. En zo hebben we veel sterke gasten met zeer hoge basiskwaliteiten.'

Lees in de nieuwe VI en op VI Premium het uitgebreide interview met Frank de Boer . Hij kijkt daarin onder meer terug op zijn tijd bij Ajax en vertelt over zijn wittebroodsweken in Milaan.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.