Peperdure Man Utd-aanwinst daalt af naar reserveteam van Sunderland

Reacties

Amad Diallo beleeft een zware periode. De twintigjarige Ivoriaan kan als Manchester United-huurling maar geen indruk maken bij Sunderland en is zelfs teruggevallen naar het tweede team van The Black Cats. Diallo was vorig jaar nog dicht bij een overstap naar Feyenoord.

Peperdure Man Utd-aanwinst daalt af naar reserveteam van Sunderland
© Pro Shots

Diallo raakte in augustus 2021 vlak voor het afronden van de overstap naar Feyenoord geblesseerd. Zo viel de deal in duigen. Na een lange revalidatieperiode vertrok de jonge aanvaller halverwege vorig seizoen op huurbasis naar Rangers FC. In het team van Giovanni van Bronckhorst maakte de Ivoriaan weinig indruk. In de Europa League deed de Nederlandse manager op weg naar de finale van het toernooi geen enkele keer een beroep op de huurling.

Bij Sunderland maakt Diallo nu ook allerminst de verwachtingen waar. Hij had nog maar één keer een basisplaats bij de Championship-club. In een paar invalbeurten kon het toptalent ook geen indruk maken. In de hoop Diallo meer ritme op te laten doen en voor de ommekeer te zorgen, stuurde manager Tony Mowbray hem naar Sunderland Onder-23. Met de reserves van de nummer elf van het Championship ging Diallo maandagavond met 0-1 onderuit tegen Leeds United Onder-23. De doelpuntenmaker was Wilfried Gnonto, een ander voormalig transferdoelwit van Feyenoord.

De terugval van Diallo is uiterst pijnlijk. United nam hem in januari 2021 voor ruim 21 miljoen euro over van Atalanta Bergamo en de transfersom kon door bonusafspraken nog oplopen tot 37 miljoen euro. Er moet veel gebeuren, wil Diallo zijn belofte in Manchester nog inlossen. Op Old Trafford heeft hij nog een contract tot medio 2025.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.