Penaltyklucht in Brussel eindigt in volledig onbegrip

Reacties

Waar de Eredivisie-luiken even gesloten zijn, spelen ze in België nog even door. Anderlecht en Genk werken zaterdagavond een topper af die tot nu toe één beklijvende fase heeft gehad: een strafschopmoment.

Penaltyklucht in Brussel eindigt in volledig onbegrip
© Pro Shots
Anderlecht
Anderlecht
2 - 1
Genk
Genk

Halverwege de eerste helft kreeg Genk een penalty toegekend. Aanvoerder Bryan Heynen ontfermde zich over dat klusje, Kasper Schmeichel hield de bal tegen. In de rebound kon de ervaren Deense doelman niet verhinderen dat Yira Sor de bezoekers alsnog op voorsprong zette. Althans, zo leek het toch.

Er was alleen een probleem met het inlopen, waardoor in eerste instantie besloten werd om de penalty te laten hernemen. Heynen gaf zijn portie aan Joseph Paintsil, maar de Nigeriaan mocht uiteindelijk nooit aanleggen. VAR Jan Boterberg riep scheidsrechter Nathan Verboomen naar de zijlijn, uiteindelijk werd de strafschop omgezet in een vrije trap voor Anderlecht. Verboomen oogde, om het zacht uit te drukken, onzeker in deze hele fase.

Er werd gekeken naar het inlopen: Sor zou op een plek staan waar hij niet mocht staan op het moment dat Heynen trapte. Duidelijk is ook: als Sor te vroeg is, dan geldt hetzelfde zeker voor Anderlecht-speler Yari Verschaeren. In dat geval schrijft de regel voor dat de penalty opnieuw genomen moet worden, ongeacht het resultaat van de penalty.

Bekijk de opmerkelijke situatie hier:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer RC Genk
Meer over RC Genk
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.