Penaltykiller Diego Alves held in Spaanse topper

Diego Alves heeft zijn ploeg een goede dienst bewezen in de Spaanse topper tegen Sevilla. De doelman van Valencia keerde vlak voor rust een strafschop van Carlos Bacca en zag Javi Fuego in de tweede helft aan alle onzekerheid een einde maken: 3-1.

Diego Alves heeft zijn status als een van de beste strafschoppenstoppers ter wereld weer eens bevestigd. De Braziliaan kon na ruim een half uur niet voorkomen dat Bacca raak schoot vanaf elf meter, maar amper vijf minuten later keerde Alves de strafschop van de Sevilla-aanvaller wél.

Het is bekend dat Diego Alves een specialist is, dat maakt het gemiddelde van de goalie in de Spaanse competitie wel duidelijk. Van de 35 strafschoppen keerde hij er inmiddels vijftien. Ruim 42 procent van de inzetten zijn dus een prooi voor Diego Alves. Overigens was scheidsrechter Santiago Latre zondagavond scheutig met het geven van penalty's. Sevilla kreeg er twee toegewezen voor de rust, terwijl Valencia na ruim een kwartier mocht aanleggen vanaf de stip.

Daniel Parejo faalde niet en opende de score, terwijl de captain van Valencia na een half uur op aangeven van Enzo Pérez de marge op twee zette. Bacca deed nog wel iets terug door de 2-1 te laten aantekenen, maar na de rust was het over en uit voor Sevilla. Met een bekeken schuiver bepaalde Javi Fuego de eindstand in Mestalla. Valencia neemt daardoor de vierde plaats over van Sevilla en verkleint de achterstand op nummer drie Atlético Madrid tot drie punten.