Penaltyfeest mondt bij Heracles-ADO uit in een remise

Heracles Almelo en ADO Den Haag hebben aan een spectaculaire wedstrijd een punt overgehouden. Scheidsrechter Christof Dierick deelde liefst drie penalty's uit, die allemaal werden benut.

Door een eigen doelpunt van Lerin Duarte kwam ADO al in de tweede minuut op voorsprong. Lang kon de ploeg van Maurice Steijn niet genieten: een overtreding van Tom Beugelsdijk op Duarte werd tien minuten later bestraft met een penalty. Willie Overtoom bleef koel vanaf elf meter: 1-1.

Vier minuten later lag de bal aan de andere kant van het veld op de stip. Danny Holla zette de Hagenaren via een strafschop op voorsprong. Het publiek had nauwelijks de kans om bij te komen, aangezien scheidsrechter Dierick vijf minuten na de 1-2 opnieuw een strafschop toewees.

Kenneth Omeruo werd bestraft voor een overtreding op Everton. Opnieuw nam Overtoom plaats achter de bal, die voor de tweede keer trefzeker was vanaf elf meter: 2-2. Om de bizarre tien minuten af te sluiten maakte Ninos Gouriye in de 39ste minuut de 3-2, wat tevens de ruststand was.

De tweede helft kende een minder explosief scoreverloop. Pas in de 72ste minuut mocht er weer gejuicht worden, ditmaal door de meegereisde ADO-supporters. Een schot van Holla, dat onderweg van richting werd veranderd, betekende de 3-3.

ADO staat door het gelijkspel op tien punten uit zeven duels. Heracles moet genoegen nemen met zeven punten. Foto: VI Images