Pelupessy geniet in Championship: 'Zulke support heb je in Nederland niet'

Reacties

Joey Pelupessy heeft zijn aflopende contract bij Sheffield Wednesday deze week met een seizoen verlengd. De voormalig middenvelder van FC Twente en Heracles Almelo heeft het goed naar zijn zin in Engeland.

Pelupessy geniet in Championship: 'Zulke support heb je in Nederland niet'
© Pro Shots

In de zomer van 2018 maakte de inmiddels 27-jarige Pelupessy de overstap van Almelo naar Sheffield. 'De tijd is voorbij gevlogen. Ik geniet ervan om op een hoger niveau en in een ander land te spelen. We spelen tegen veel grote clubs, dat is fantastisch', zegt hij in gesprek met The Star.

De Nederlander is in Engeland met name onder de indruk van het aantal uitsupporters dat bij wedstrijden aanwezig is. 'Sheffield is een gigantische club met veel supporters, die al-tijd komen, ook in uitwedstrijden. Dat heeft me wel verrast, want in Nederland zijn we al blij als er 500 fans naar een uitwedstrijd komen. Hier zijn het er 4.000 of 5.000 en op een slechte dag zijn het er 2.000. Dat is nog steeds heel veel. Ik ben er nu aan gewend, maar eigenlijk is het ongelooflijk. Die steun geeft je een goed gevoel, dat is wat je wil als speler, ik geniet er erg van.'

Sinds zijn overstap van Heracles heeft Pelupessy 71 officiële duels voor Sheffield Wednesday achter zijn naam. The Owls staan momenteel vijftiende in het Championship, dat op 20 juni wordt hervat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.