Pellegrini verbaast: 'City kan Champions League winnen'

Reacties

Na drie duels in de Champions League staat Manchester City er in Groep E beroerd voor, maar manager Manuel Pellegrini denkt dat zijn elftal het toernooi kan winnen.

Pellegrini verbaast: 'City kan Champions League winnen'

'Als we echt geloven in onze kansen en onze kwaliteiten benutten, is dat mogelijk. Die ambitie moeten we durven uit te spreken', aldus de Chileen, die erkent dat het thuisduel met CSKA Moskou van morgenavond in een zege moet worden omgezet. City staat met twee punten derde in de groep, voor CSKA (een punt) en achter AS Roma (vier) en Bayern München (negen).

'De wedstrijd tegen CSKA is niet allesbepalend, want als we niet winnen houden we mathematisch gezien een kansje. Maar natuurlijk ken ik de belangen. Als ik reëel ben, weet ik dat een zege noodzakelijk is. We hebben de punten keihard nodig als we kans willen houden om verder te komen', vervolgt Pellegrini, die tegen CSKA in elk geval niet kan beschikken over Aleksandar Kolarov, die vanwege een kuitkwetsuur vier weken absent zal zijn.

Indien City zegeviert en uiteindelijk de groepsfase overleeft, dan is Pellegrini bij de loting voor de achtste finale voor niemand bang. 'Wij willen de beker winnen. Het kan ook echt. Als ik naar alle deelnemers kijk zijn er maar vijf of zes clubs met een betere of gelijkwaardige selectie, vergeleken met die van mij. Tegen CSKA is het moment om dat te laten zien', besluit hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.