Pellegrini over Agüero: 'Hij was niet eens volledig fit'

Dat Sergio Agüero tussen de 42ste en 62ste minuut vijf keer scoorde namens Manchester City tegen Newcastle United (6-1) is extra bijzonder omdat de Argentijn met een blessure kampte. Dat onthulde manager Manuel Pellegrini.

De Chileense City-manager kreeg na afloop van de BBC de vraag waarom hij Agüero vlak na zijn vijfklapper van het veld haalde. 'Hij was niet honderd procent fit. Hij is in de rust behandeld aan een blessure en het was een risico voor hem om de wedstrijd af te maken', verklaarde Pellegrini.

Ploeggenoot Kevin De Bruyne was ook onder de indruk van de Argentijnse aanvaller. 'Agüero kan uit het niets scoren. Het is natuurlijk fantastisch om een dergelijke speler in je elftal te hebben.'

Agüero evenaarde een Premier League-record door vijf keer te scoren in één wedstrijd en Pellegrini ontnam hem met de wissel in de 66ste minuut de kans om dat record alleen in handen te krijgen. De kwetsuur was daar een logische verklaring voor. 'Dus Agüero was niet boos dat hij vervangen werd', besloot Pellegrini.