Pellegrini hekelt Mourinho: 'Chelsea speelde als Stoke City'

Manuel Pellegrini heeft na afloop van de topper tegen Chelsea uitgehaald naar José Mourinho. De Chileense manager, zelf een voorstander van aanvallend voetbal, hekelde het tactische plan van zijn Portugese collega.

Sinds Pellegrini vorig seizoen in Manchester het stokje overnam van Roberto Mancini, heeft hij The Citizens getransformeerd tot een aanvallende ploeg. Vorig seizoen werd de club kampioen met liefst 102 doelpunten voor. Ook zondag koos City de aanval, maar dat leidde niet tot het gewenste resultaat. Pas in de 85ste minuut trok Frank Lampard de stand gelijk tegen zijn oude club: 1-1.

'Dit is niet het resultaat waar we op hoopten, we verdienden meer. Deze wedstrijd leek erg op die tegen Stoke City (1-0 nederlaag, red.)', deelde Pellegrini een sneer uit aan Chelsea. 'Ze stonden constant met tien man op eigen helft, scoorden uit een counter en bleven tot het laatst verdedigen. Deze uitslag geeft de verhoudingen tussen beide teams gedurende negentig minuten niet goed weer.'

Kleine club
Pas toen City met tien man kwam te staan door de rode kaart van Pablo Zabaleta veranderde het wedstrijdbeeld. 'Zolang we nog met elf man op het veld stonden, bleven we dezelfde speelwijze hanteren. Ik vind het belangrijk om als een topclub te spelen, niet als een kleine club. Ik zou daarmee niet kunnen leven. Wij zullen dit met dezelfde ambitie blijven uitvoeren. En het zal lastig zijn om ons te verslaan.'

Die kan Mourinho in zijn zak steken. Een ander Chelsea-icoon kreeg wel complimenten van Pellegrini. Frank Lampard was tegen zijn geliefde club belangrijk voor City met de gelijkmaker. Pellegrini voelde het al aankomen. 'Dat soort dingen gebeurt in het voetbal, ik rekende er al op. Misschien vond hij het niet leuk om te scoren tegen een club die zo belangrijk is voor hem, maar hij is erg professioneel.'