Pellegrini: 'Dan maar een andere manager zoeken'

Reacties

Manuel Pellegrini heeft een duidelijke boodschap voor de clubleiding van Manchester City. Als de steenrijke eigenaren hem verantwoordelijk willen houden voor het naast prijzen grijpen, moeten ze dat vooral maar doen. Maar zijn offensieve tactiek gooit hij niet overboord.

Pellegrini: 'Dan maar een andere manager zoeken'

City zorgde dit seizoen met de aanvallende speelstijl voor vermaak in de Premier League. Maar de stortvloed aan goals heeft tot op heden slechts geresulteerd in de derde plek. Met zes punten en een duel minder dan koploper Liverpool dreigt de titel opnieuw niet naar City te gaan. In de Champions League bleek Barcelona te sterk en in de FA Cup werd verloren van Wigan Athletic. De League Cup-zege is slechts een schamele troost.

De voorganger van Pellegrini, Roberto Mancini, werd de laan uitgestuurd omdat hij met zijn sterrenensemble meer had moeten bereiken. De vraag is of de Chileen, die nog een verbintenis tot medio 2016 heeft in Manchester, eenzelfde lot zal ondergaan.

'Ik wil kampioen worden als best voetballende ploeg, met attractief voetbal waar de fans van kunnen genieten', aldus Pellegrini in de Britse pers. 'Als dat niet is wat de clubleiding wil, moeten ze misschien maar een manager aanstellen die alleen maar met lange ballen gaat spelen, slechts op één goal loert en dan gaat verdedigen en het iedere week over de scheidsrechter heeft.'

Die laatste zinsnede lijkt een verkapte sneer naar Chelsea-coach José Mourinho, die met een duel meer een punt meer heeft dan City. De fraaie wedstrijden van dit seizoen ten spijt, als het seizoen verkeerd afloopt voor Pellegrini en City is ook de Chileen na zijn eerste seizoen overgeleverd aan de grillen van de clubleiding. Vandaar dat ook Pellegrini de topper van zondag tussen Liverpool en Chelsea nauwlettend zal volgen. Bij puntenverlies van Liverpool en een zege van City bij Crystal Palace (aftrap 17.10 uur) voeren Pellegrini & co de druk verder op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.