Argentijnen houden City tegen West Brom in titelrace

Na een teleurstellende week heeft Manchester City de thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion tot een goed einde gebracht: 3-1. Daardoor is de ploeg van manager Manuel Pellegrini nog altijd in de race om Liverpool van de eerste landstitel sinds 1990 te houden.

Vorige week zondag had City op Anfield juist nog nagelaten de plannen van The Reds te dwarsbomen. Een 3-2 nederlaag betekende dat de landskampioen van 2012 zich moest opmaken voor een inhaalrace, zeker toen hekkensluiter Sunderland drie dagen later ook een punt pakte (2-2) tegen de peperdure ploeg uit Manchester. West Bromwich Albion was maandagavond de volgende horde, maar die werd zonder al te veel moeite genomen. Enige tegenvaller was dat David Silva geblesseerd uitviel.

City stond al na tien minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong, doordat eerst Pablo Zabaleta (foto) en vervolgens Sergio Agüero WBA-doelman Ben Foster passeerde. De treffer van Agüero, die vanaf twintig minuten doeltreffend uithaalde, had een speciaal tintje. De van een hele reeks blessures herstelde Argentijnse spits maakte zijn eerste doelpunt sinds 29 januari.

Sergio Agüero zette de voltallige defensie van West Bromwich Albion te kijk met een schot van afstand.

Door een knappe aansluitingstreffer van Graham Dorrans in de zestiende minuut leek de vijftiende thuiszege van City nog even in gevaar te komen, maar twintig minuten later herstelde Martin Demichelis de veilige marge van twee goals. Met zijn eenvoudige intikker was de 33-jarige verdediger na Zabaleta en Agüero de derde Argentijn die maandag voor City scoorde.

Na rust kon de huidige nummer drie van de Premier League het daardoor rustig aan doen. De tweede helft leverde daardoor nog maar weinig spektakel op. De achterstand op koploper Liverpool slinkt desondanks tot zes punten. Bovendien speelt City op 7 mei nog een inhaalwedstrijd tegen Aston Villa. De titel behoort dus nog steeds tot de mogelijkheden.