Pellè op schot voor Feyenoord, nipte zege PSV

Feyenoord scoorde er lustig op los tegen Eersteklasser FC Horst en zag Graziano Pellè zijn eerste - en wellicht laatste - doelpunten van deze voorbereiding aantekenen. PSV won nipt tegen Austria Wien.

FC Horst - Feyenoord 0-8
De Rotterdammers speelden in Ermelo zonder de op het WK actieve internationals, maar mét de door Southampton gewilde Graziano Pellè. De Italiaan was in de eerste helft twee keer trefzeker en zag ook Tonny Vilhena en Ruud Vormer voor rust scoren.

Na de pauze werd Pellè afgelost door Mitchell Te Vrede, die ook twee keer doel trof. Ook jongeling Wessel Dammers maakte twee doelpunten.

Austria Wien - PSV 1-2
PSV heeft de tweede oefenwedstrijd in Oostenrijk met 2-1 gewonnen. Dankzij doelpunten van Marcel Ritzmaier en Adam Maher, in de slotseconde, werd Austria Wien verslagen. De nummer vier van Oostenrijk, speelt volgende week al in de beker en is derhalve topfit. PSV zit pas in de tweede trainingsweek. Dat verschil in fysieke gesteldheid was opvallend genoeg vooral in de eerste helft zichtbaar.

PSV werd voor rust bijna voortdurend afgetroefd en omdat de Eindhovenaren aan de bal ook nog eens erg slordig waren en twee keer pech hadden in de counter met Jozefzoon, stond coach Cocu bijna voortdurend zeer geïrriteerd aan de zijlijn. De 1-0 achterstand, doelpunt Alexander Gorgon, was echter conform de verhoudingen.

Na rust veranderde dat spelbeeld vrijwel direct. PSV was nu wel fel en doortastend. Tien minuten na rust leverde dat de gelijkmaker op. Marcel Ritzmaier, die als linksback was begonnen, maar na rust op zijn geliefde middenveld mocht spelen, schoot met zijn zwakkere rechtervoet knap binnen. Jürgen Locadia, die een hoofdrol speelde bij de 1-1, tikte daarna ook nog bijna de tweede PSV-treffer achter doelman Lindner. Zijn bekeken intikker eindigde op de paal.

PSV, ongetwijfeld enigszins vermoeid door het pittige programma van twee duels en drie trainingen in drie dagen, hield het hogere baltempo tot de zeventigste minuut vol. Austria Wien ging op zoek naar de overwinning maar was niet bij machte om het door enkele wissels nog verder verjongde PSV een nederlaag te bezorgen. In de slotminuut perste PSV er nog een offensiefje uit en na een afgeslagen corner schoot Adam Maher raak.

PSV traint nog drie dagen in het basiskamp te Bad Erlach en keert zaterdag terug naar Nederland. Komende dinsdag (15 juli) speelt de topclub de Lichtstadderby aan de Aalsterweg tegen FC Eindhoven

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.