Pellè houdt tegen VVV titelaspiraties Feyenoord in leven

Feyenoord heeft het thuisduel met VVV-Venlo vrijdagavond met hangen en wurgen tot een goed einde gebracht. De van een schorsing teruggekeerde Graziano Pellè, die vorige week tegen SC Heerenveen (0-2) nog zo werd gemist, was opnieuw uitermate belangrijk voor de stadionclub door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken: 1-0.

Het belang van het duel met VVV was vlak voor de aftrap voelbaar in De Kuip, die rood oplichtte door het vuurwerk dat overal op de tribunes was aangestoken. Die schitterende entourage maakte bij het rustsignaal echter plaats voor een fluitconcert, omdat Feyenoord in de eerste helft geen enkel moment kon imponeren tegen de nummer zeventien van de Eredivisie.

Want ondanks de aanwezigheid van de teruggekeerde Pellè, en het vele balbezit, dwong het elftal van trainer Ronald Koeman nauwelijks kansen af tegen het gegroepeerd verdedigende VVV. In de beginfase krulde Tonny Vilhena naast en kopte Pellè over. Ook een omhaal van de Italiaanse aanvaller vlak voor rust kon doelman Niki Mäenpää niet tot een redding dwingen.

Aan de andere kant moest keeper Erwin Mulder wel regelmatig in actie komen, want VVV dook in de tegenstoot enkele keren gevaarlijk op voor het Rotterdamse doel. Ex-Feyenoorder Ricky van Haaren stuitte echter twee keer op zijn voormalige ploeggenoot, die ook nog een goede kopbal van Robert Cullen over de lat moest tikken. Ook na rust kon het fantasieloos spelende Feyenoord het doel van VVV aanvankelijk maar mondjesmaat onder vuur nemen. Sekou Cissé voegde als invaller voor Jean-Paul Boëtius weinig toe aan het aanvalsspel, waardoor Pellè niet verder kwam dan een krachteloze kopbal uit een voorzet van Ruben Schaken. Bovendien kreeg VVV via Cullen opnieuw een goede kans op de 0-1.

Nadat John Goossens in de zestigste minuut basisdebutant Harmeet Singh had vervangen, begonnen de Rotterdammers echter meer en meer aan te dringen. Waar Mäenpää een uitstekende vrije trap van Goossens nog uit de hoek kon tikken (foto midden), moest hij na zeventig minuten wel passen bij een schitterende kopbal van Pellè die uit een voorzet van Joris Mathijsen zijn 22ste competitietreffer van het seizoen maakte.

Na dat met het oog op de titelstrijd cruciale doelpunt bracht Feyenoord de magere 1-0 zege vrij eenvoudig in veilige haven. Daardoor is het alweer 25 competitiewedstrijden ongeslagen in de eigen Kuip en staat het in ieder geval tot zaterdagavond tweede, op één punt van koploper Ajax en twee punten voor Vitesse en PSV. VVV blijft voorlaatste met 22 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.