Pellè heeft geen vleugelspitsen nodig bij Italië

Reacties

Antonio Conte liet Graziano Pellè vrijdag in Kroatië opdraven als aanvalsleider in een vernieuwde formatie met drie spitsen. De 29-jarige spits van Southampton liet in aanloop naar het oefenduel met Portugal van dinsdag weten een voorkeur te hebben voor het 3-5-2-systeem dat de bondscoach van Italië tot nu toe prefereerde.

Pellè heeft geen vleugelspitsen nodig bij Italië

Conte hanteerde sinds zijn aanstelling de formatie met drie verdedigers en twee spitsen, die hij ook jarenlang met veel succes bij Juventus had gebruikt. Tegen Kroatië gooide de 45-jarige trainer het over een andere boeg. Met drie aanvallers pakte La Squadra Azzurra in de strijd om een EK-ticket een punt in Split (1-1). De uitvoering verliep naar Conte's tevredenheid.

'Als Conte blij is, zijn wij allemaal blij', reageerde Pellè tegen Rai Sport op de koerswijziging, die hem net als in de oefeninterland tegen Engeland (1-1) van eind maart een basisplaats opleverde. Toen scoorde hij nog in de vertrouwde 3-5-2-formatie. 'Die tactiek heeft mijn voorkeur, die voorzetten komen toch wel. Maar 4-3-3 bevalt me ook goed. Ik word dan meer in het spel betrokken.'

Eind maart maakte Graziano Pellè zijn tweede interlandgoal in het oefenduel met Engeland.
Eind maart maakte Graziano Pellè zijn tweede interlandgoal in het oefenduel met Engeland.

De openbaring van Pellè is opmerkelijk, want onder het bewind van Ronald Koeman maakte hij bij Feyenoord en Southampton als puntspeler mede door de aanwezigheid van echte vleugelspitsen in totaal al 71 officiële treffers. Pellè kent zijn beperkingen. 'Ik ben een ouderwetse centrumspits, die hoopt op een dag nog een moderne aanvaller te worden', zei hij lachend.

De ex-speler van AZ hoopt onder Conte nog stappen te kunnen maken. 'Hij is een trainer die je eerst vertelt wat je goed hebt gedaan, om er daarna meteen aan toe te geven dat je altijd méér kan brengen. Dat motiveert mij enorm om het elke keer weer beter te doen', aldus Pellè, die sinds zijn succesvolle debuut in oktober tegen Malta (1-0), toen hij matchwinner was, vier interlands speelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.