Pellè: 'Belangrijk hier zo snel mogelijk te scoren'

Reacties

Graziano Pellè maakte met een snelle goal een einde aan het laatste beetje hoop van Vitesse. De Italiaan won met Southampton ook de return in de voorronde van de Europa League (0-2).

Pellè: 'Belangrijk hier zo snel mogelijk te scoren'

'Voor het team was het belangrijk hier zo snel mogelijk te scoren', blikte Pellè terug voor de camera van FOX Sports op zijn openingstreffer, waarna de thuisploeg liefst vijf keer moest scoren. 'Maar Vitesse heeft het ook goed gedaan, al mogen wij niet zoveel ruimte weggeven', vond de Italiaanse spits, die ook in de heenwedstrijd al scoorde.

Waar West Ham United met een verkapte jeugdploeg Europa inging, trad Southampton - met uitzondering van de geblesseerde Jordy Clasie - op oorlogssterkte aan. 'De Europa League is een belangrijke competitie voor ons. We gaan ons best doen zo lang mogelijk mee te doen', beloofde Pellè, die met The Saints een lang en zwaar seizoen te wachten staat.

Verwachtingen
Er zijn immers hoge verwachtingen van het elftal van manager Ronald Koeman, dat vorig seizoen zevende werd in de Premier League. 'Maar we zijn klaar voor de nieuwe competitie. Zeker weten', aldus de coach. 'We hebben een uitstekend oefenprogramma afgewerkt en de meeste wedstrijden gewonnen.'

Het is nog niet zeker of Koeman zelf aanwezig is bij de competitiestart, komende zondag op bezoek bij Newcastle United. Hij wordt morgenochtend verder onderzocht in Nederland. 'Ik heb mijn achillespees niet helemaal afgescheurd. Morgen is het onderzoek.' Op de vraag van een Engelse journalist of hij zondag op de bank zit in Newcastle moest Koeman een antwoord schuldig blijven. 'We wachten af.'

Vrijdag weet Southampton wie de volgende Europese tegenstander is, als in Nyon wordt geloot voor de play-offs om een plaats in de groepsfase van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.