Koeman: 'We starten met de sterkst mogelijke opstelling'

Vitesse moet donderdagavond rekening houden met een sterk Southampton tijdens de return in de derde voorronde van de Europa League. Trainer Ronald Koeman doet geen concessies na de 3-0 overwinning van vorige week. 'Ik wil elke wedstrijd winnen.'

Koeman stond woensdagmiddag in stadion Gelredome de Britse en Nederlandse pers te woord. Het stadion waar hij zijn trainersloopbaan begon. 'Het is fijn om terug te zijn', begon Koeman. 'In december 1999 begon ik hier op de bank. Dat blijft toch iets bijzonders. Terug bij je eerste club. Dat geeft een goed gevoel.'

Ondanks de goede herinneringen aan Vitesse hoeven de Arnhemmers geen cadeaus te verwachten. Southampton gaat ondanks de 3-0 overwinning van vorige week opnieuw voor de winst. 'We zullen deze wedstrijd met dezelfde intentie ingaan. Het is een comfortabele voorsprong, maar in het voetbal weet je het nooit. Als we ons niveau halen, geconcentreerd spelen vanaf de eerste minuut, dan moet het kwaliteitsverschil de doorslag geven.'

'Ik wil elke wedstrijd winnen', vervolgt de trainer. '3-0 is een goede voorsprong maar er zijn nog negentig minuten te spelen. We beginnen met de sterkst mogelijke opstelling. We hebben 38 wedstrijden gespeeld om de Europa League te halen. Het zou zonde zijn als we dat morgenavond weggooien.'

Jordy Clasie is er niet bij. Koeman liet weten dat de van Feyenoord overgekomen middenvelder nog niet volledig is hersteld van de blessure die hij opliep in het heenduel. Koeman heeft goede hoop dat Clasie komend weekend wel kan starten als Southampton in de Premier League start met een uitwedstrijd tegen Newcastle United.