Pekerman laat Rosales uit selectie Argentinië

Mauro Rosales is zijn plek in de Argentijnse selectie kwijt. Op de lijst die bondscoach José Pekerman bekendmaakte, is de rechtsbuiten van Ajax de meest opvallende afwezige.

Pekerman laat Rosales uit selectie Argentinië

Pekerman onthulde de namen van negentien spelers die buiten Argentinië onder contract staan, voor het komende kwalificatieduel met Venezuela op 17 november. De bondscoach vult op 14 november zijn spelersgroep nog aan met spelers die in de eigen competitie uitkomen.

In vergelijking met de laatste wedstrijden tegen Uruguay en Chili ontbreken drie spelers: Rosales, Walter Samuel en Gabriel Heinze. De verdedigers van Real Madrid en Manchester United zijn niet opgeroepen vanwege een schorsing. Nieuw (teruggekeerd) zijn Santiago Solari, Luciano Galleti en César Delgado.

Rosales heeft sinds zijn debuut op 2 juni tien interlands gespeeld. Zijn laatste duel speelde hij op 4 september tegen Peru. Hij maakte de eerste van drie goals op weg naar de 3-1 zege van de Argentijnen. In de twee interlands die volgden tegen Uruguay en Chili kwam Rosales niet in actie. Hij keerde destijds eerder terug naar Amsterdam vanwege een kuitblessure.

De Argentijnse selectie: Santiago Solari (Real Madrid), Maximiliano Rodríguez (Espanyol), Leonardo Franco (Atlético Madrid), Lionel Scaloni (Deportivo La Coruña), Gonzalo Rodríguez, Juan Román Riquelme (beiden Villarreal), Gabriel Milito, Luciano Galletti (beiden Real Zaragoza), Hernán Crespo, Fabricio Coloccini (beiden AC Milan), Esteban Cambiasso, Javier Zanetti (beiden Internazionale), Facundo Quiroga, Andrés D'Alessandro (beiden VfL Wolfsburg), Diego Placente (Bayer Leverkusen), Javier Saviola (AS Monaco), Juan Pablo Sorín (Cruzeiro), Luciano Figueroa en César Delgado (beiden Cruz Azul)

Bekijk hier al onze video's