PEC Zwolle ontneemt ongeslagen status Tomasson

PEC Zwolle heeft de ongeslagen status van Jon Dahl Tomasson als trainer van Roda JC ontnomen. In eigen huis werden de Limburgers met 3-1 verslagen.

Na een rustige openingsfase was het PEC dat op voorsprong kwam. Na een corner kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Ryan Thomas. De 19-jarige Nieuw-Zeelander schoot bij de tweede paal de 1-0 binnen en maakte zo zijn eerste competitiedoelpunt. De thuisploeg bleef daarna doorjagen en kreeg snelle kansen om de voorsprong te vergroten. Zo was Thanasis Karagounis dicht bij de tweede treffer. De Griek zag echter dat Filip Kurto ternauwernood een hand tegen zijn afstandsschot kreeg.

Daarna kreeg Roda JC langzaam grip op de wedstrijd. Mitchell Donald schoot rakelings naast na een actie van Guus Hupperts. De Limburgers kwamen steeds beter in de wedstrijd, maar werden onderbroken door het rustsignaal.

In de tweede helft was het PEC dat voor het eerste wapenfeit zorgde. Linksback Bart van Hintum schoot echter naast. Maar Roda werd steeds sterker. Na ruim een uur spelen viel de gelijkmaker. Hupperts soleerde door de PEC-verdediging en zag de vrijstaande Donald, die de bal voor het intikken had: 1-1.

Vervolgens ging het spel op en neer, maar was het PEC Zwolle dat ruim tien minuten voor tijd een voorschot op de overwinning nam. Bart Biemans bracht Thomas ten val en de thuisploeg kreeg een (makkelijk gegeven) penalty. Guyon Fernandez schoot hard raak. Roda JC drong nog wel aan op de gelijkmaker, maar wist die niet meer te forceren. Sterker nog: in blessuretijd zorgde PEC voor de beslissing. Ard van Peppen wist, al liggend op de grond, nog redding te brengen op schoten van Mateusz Klich en Karagounis, maar moest toezien hoe Fred Benson wel doeltreffend was: 3-1.

Door de tweede overwinning op rij staat PEC nu op de achtste plek. Jon Dahl Tomasson is zijn ongeslagen status als Roda JC-trainer kwijtgeraakt. Na de remise tegen SC Heerenveen (2-2) en de overwinning op FC Utrecht (1-0) volgde nu zijn eerste nederlaag. De Limburgers staan op de vijftiende plaats.