PEC Zwolle geeft Willem II het nakijken

Willem II heeft zijn meerdere moeten erkennen in PEC Zwolle, dat de onrust in Tilburg met een afgetekend resultaat vergrootte (4-1).

Na de nederlaag tegen AZ (0-2) was onvrede naar buiten gekomen over de instelling bij Willem II. Aanvoerder Jordens Peters en middenvelder Funso Ojo hadden bij sommige ploeggenoten de absolute wil om te winnen gemist. Trainer Jurgen Streppel, die afgelopen week zijn overstap naar SC Heerenveen bekendmaakte, kon zich vinden in de geuite kritiek.

Maar een week later bleken die kritische woorden niet het gewenste effect te hebben. Van een opgestookt vuurtje was weinig te zien bij de Tilburgers. Willem II bleef in de schaduw staan van PEC Zwolle, dat in de eerste helft heer en meester was.

De oogst na 45 minuten (2-1) was daarom mager te noemen. Dirk Marcellis had met een fraai afstandsschot met zijn linkerbeen de toon gezet in de achttiende minuut. Vijf minuten later volgde Queensy Menig het voorbeeld van de verdediger door na knap voorbereidend werk van Lars Veldwijk de 2-0 te maken.

De aansluitingstreffer van Erik Falkenburg – hij kopte raak na een voorzet van Rochdi Achenteh – was een onverwachte tik die ook na rust nog doorwerkte. Want dat doelpunt had niet alleen Willem II nieuwe hoop gegeven, maar ook angst in het spel van PEC Zwolle gebracht.

Maar binnen een kwartier had de thuisploeg de geruststellende marge van twee doelpunten weer te pakken. Op aangeven van Wouter Marinus tikte Veldwijk bij de tweede paal de 3-1 binnen. Het doofde ook het net opgestookte vuurtje bij de Tricolores. Onder anderen Veldwijk liet na de score op te voeren voordat Stef Nijland in blessuretijd met een fraaie treffer zijn doelpuntje meepikte.

Willem II blijft door de dertiende nederlaag in de degradatieproblemen. PEC Zwolle blijft als nieuwe nummer zeven op zijn beurt in de race voor een ticket voor de play-offs om Europees voetbal.