PEC Zwolle geeft Necid op en gaat voor Veldwijk

Reacties

PEC Zwolle rekent niet meer op een langer verblijf van spits Tomás Necid. De nummer vijf van de Eredivisie is nu een van de clubs die het vizier hebben gericht op Lars Veldwijk van Nottingham Forest.

PEC Zwolle geeft Necid op en gaat voor Veldwijk

Necid speelde het afgelopen seizoen voor de club uit Overijssel; het eerste half jaar als huurling van CSKA Moskou, daarna liet hij zijn contract in Rusland ontbinden en tekende hij voor een paar maanden in Zwolle. De Tsjech werd er topscorer met twaalf doelpunten.

PEC hoopte Necid te kunnen overhalen tot een nog langer verblijf, maar heeft die pogingen inmiddels gestaakt. 'Wij hebben signalen gekregen dat hij met andere clubs in onderhandeling is', zegt technisch directeur Gerard Nijkamp tegen Voetbal International. 'Ik ga er niet meer van uit dat Tomás komend seizoen nog hier speelt.'

De Zwollenaren blijven dus naarstig op zoek naar versterking voor de spitspositie. Vincent Janssen (Almere City FC) lijkt financieel onhaalbaar en de hoop Jürgen Locadia te  kunnen huren van PSV strandde nog voordat PEC een officieel verzoek indiende. De club hoopt nu op de komst van Veldwijk, die een jaar geleden als topscorer van de Jupiler League overstapte van Excelsior naar Nottingham Forest.

Bij de tweevoudig Europa Cup I-winnaar, die nu al jaren uitkomt in het Championship, lukte het hem in zijn eerste jaar niet een vaste waarde te worden. 'We zijn geïnteresseerd en hebben contact gezocht met zijn club', bevestigt Nijkamp. 'Lars mag worden verhuurd, daarom is hij interessant voor ons.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.