PEC Zwolle besluit succesjaar met nederlaag in Leeuwarden

Reacties

PEC Zwolle heeft zaterdagavond het succesjaar 2014 in mineur besloten door met 2-1 te verliezen bij SC Cambuur. Door de nederlaag staat de derde plek van de Zwollenaren op het spel.

PEC Zwolle besluit succesjaar met nederlaag in Leeuwarden

In het jaar waarin de KNVB-beker werd gewonnen, de Johan Cruijff Schaal werd veroverd en PEC in Europa debuteerde was het duel in Friesland de laatste opgave van 2014. Het gevecht tussen twee van de Eredivisie-smaakmakers, Cambuur is zeer knap zesde, begon slecht voor PEC. Al na enkele minuten moest Mustafa Saymak met een knieblessure naar de kant. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe ernstig zijn blessure is, maar halverwege liep Saymak al op krukken door het stadion van de Leeuwarders.

Na negentien minuten kwam PEC wel op voorsprong. Waar de eerste kans van de wedstrijd voor Martijn Barto was geweest, opende aan de andere kant Thomas Lam de score. Na goed terugleggen van Jesper Drost krulde hij de bal in de bovenhoek. Bij het juichen werd de gevierde man even onder de voet gelopen, maar hij hoefde de PEC-vreugde niet te bekopen met een wissel.

Nog voor rust kreeg Tomás Necid een enorme kopkans. Jody Lukoki snelde nog maar eens richting achterlijn en zag dat de Tsjech, die mogelijk zijn laatste duel voor PEC speelde, raak leek te koppen. Calvin Mac-Intosh kon echter nog ternauwernood de bal van de doellijn halen.

Na rust kwam Cambuur op gelijke hoogte. Sander van de Streek bleef onder druk van de nodige tegenstanders aan de bal en verschafte zich met een kapbeweging de ruimte om tegendraads raak te schieten.

Ophef
Met nog twintig minuten te gaan ontstond er ophef in Leeuwarden. Necid leek na een scrimmage ontstaan uit een corner de 1-2 te maken. Kort voor het binnentikken had Necid in een poging de bal het beslissende tikje te geven de op de grond zittende Etienne Reijnen in het gezicht geraakt. Na beraad van de arbitrage nam scheidsrechter Martin van den Kerkhof een besluit dat voor woede bij PEC zorgde. De goal werd afgekeurd. Van den Kerkhof zorgde in de slotfase voor meer Zwolse frustratie. Hij gaf Barto een strafschop na een overtreding van doelman Warner Hahn. Erik Bakker zorgde door de bal in het dak van het doel te schieten voor een 2-1 zege van Cambuur. Overigens kreeg de Cambuur-cultheld Oebele Schokker geen speeltijd. Hij neemt afscheid van de club en zou van trainer Henk de Jong wellicht speeltijd krijgen om zo in stijl afscheid te nemen, maar zover kwam het niet.

Ondanks de nederlaag is PEC nog wel derde. AZ en Feyenoord kunnen die stek overnemen in deze speelronde. AZ treft vanavond nog Utrecht in eigen stadion en  Feyenoord gaat zondag op bezoek bij NAC Breda. Cambuur, dat een vijfde thuisverlies op rij voorkwam, is momenteel zesde en besluit de eerste seizoenshelft sowieso in het linkerrijtje. Alleen FC Groningen en FC Twente kunnen de Leeuwarders immers nog passeren. Overigens is het opmerkelijk dat PEC door niet voor de vierde keer op rij te winnen in de Eredivisie nog altijd zonder zege is in een competitiewedstrijd in Friesland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.