PEC voorkomt in verlenging blamage tegen Kozakken Boys

PEC Zwolle heeft in het toernooi om de KNVB-beker een uitglijder tegen de amateurs van Kozakken Boys voorkomen. In de verlenging kwam de formatie van John van 't Schip als winnaar uit de strijd: 3-2.

PEC Zwolle kwam in eigen huis al vroeg op voorsprong door een treffer van Younes Namli. Op deze wijze leek het een gemakkelijke avond te worden voor de ploeg van Van 't Schip, maar niets bleek minder waar. Zeven minuten na de rust kwam de Tweede Divisie-club namelijk langszij doordat Ahmed El Azzouti de bal beheerst binnenkrulde: 1-1.

Uiteindelijk leek de Eredivisionist met de schrik vrij te komen, want in de 77ste minuut schoot de twintigjarige Philippe Sandler een vrije trap tegen de touwen. De buit was echter nog niet binnen voor de formatie uit Zwolle. Twee minuten voor tijd knalde Gwaeron Stout de bal steenhard binnen, waardoor er een verlenging aan vast werd geplakt in MAC³PARK stadion.

Uiteindelijk trok PEC in de blessuretijd van de eerste helft van de verlenging alsnog aan het langste eind. Na een overtreding op Ryan Thomas binnen het strafschopgebied, bleef Erik Bakker rustig vanaf de penaltystip: 3-2. Op deze manier werd een blamage voorkomen. Donderdag staat de loting voor de achtste finales op de rol.