PEC verliest Necid aan Bursaspor als opvolger Fernandão

Reacties

Als Tomás Necid door de medische keuring heen komt mag de 25-jarige aanvaller zich speler van Bursaspor noemen. De Tsjechische spits komt transfervrij over van PEC Zwolle en zal voor vier jaar tekenen bij de nummer zes van Turkije.

PEC verliest Necid aan Bursaspor als opvolger Fernandão

Necid moet bij Bursaspor de opvolger worden van Fernandão. De 28-jarige Braziliaan kroonde zich afgelopen seizoen met 22 goals tot topscorer van de Süper Lig en verdiende daarmee een transfer naar Fenerbahçe. Bovendien zag de bekerfinalist ook de achttienjarige Enes Ünal naar Manchester City vertrekken.

PEC Zwolle had nog een heel klein beetje hoop dat het Necid kon behouden, al vertelde directeur Gerard Nijkamp al aan Voetbal International dat hij de kans klein achtte dat de ex-speler van CSKA Moskou, PAOK Saloniki en Slavia Praag geen nieuwe club zou vinden. Afgelopen winter verlengde Necid zijn verblijf bij de bekerfinalist nog met een half jaar, ondanks interesse van Juventus.

Maar de dertigvoudige international behouden was voor PEC niet langer mogelijk. Vooral tijdens de eerste seizoenshelft maakte Necid indruk door tien keer te scoren. Aan het eind van afgelopen seizoen pakte de nieuwe spits van Bursaspor het scoren weer op, met drie treffers in zijn laatste vier optredens voor PEC, dat met Lars Veldwijk al een vervanger had aangetrokken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.