PEC jaagt op unieke zege en clubrecord bij SC Heerenveen

Reacties

● Heerenveen - PEC Zwolle stond in de Eredivisie pas vijf keer eerder op het programma; nog nooit wisten de Zwollenaren een overwinning te boeken (G1, V4).

PEC jaagt op unieke zege en clubrecord bij SC Heerenveen

● Sinds de eerste ontmoeting in 2002/03 verloren de Friezen pas één keer van de Blauwvingers (uit en thuis); op 17 april 2004 werd het 1-0 voor PEC. Dit was tevens de enige ontmoeting waarin Heerenveen niet tot scoren kwam.

● In de laatste acht Eredivisie-wedstrijden van de Friezen kwam zowel Heerenveen als de tegenstander tot scoren.

● Sinds de start van 2013/14 scoorde SC Heerenveen vijftien keer uit strafschoppen (15 genomen), minimaal drie keer vaker dan elke andere Eredivisie-ploeg.

● Sam Larsson had dit seizoen tot dusver van alle aanvallers de meeste balcontacten (183).

Voldoende reden tot lachen voor PEC-trainer Ron Jans; ook dit seizoen weer een uitstekende start en een clubrecord dat lonkt.
Voldoende reden tot lachen voor PEC-trainer Ron Jans; ook dit seizoen weer een uitstekende start en een clubrecord dat lonkt.

● PEC Zwolle is al zes Eredivisie-wedstrijden ongeslagen; één minder dan het clubrecord op het hoogste niveau (neergezet in september 1980).

● PEC Zwolle wist liefst zestien doelpogingen van de tegenstander te blokkeren, het meeste van alle Eredivisie-teams dit seizoen.

● Sinds de promotie in 2012 wist enkel PSV (34) meer punten te behalen in augustus dan PEC Zwolle (30). Ook dit seizoen is PEC met zeven punten uit de eerste drie duels weer uitstekend gestart.

● Geen club had meer verschillende doelpuntenmakers sinds de aanstelling van Ron Jans dan PEC Zwolle (28, met Ajax en FC Utrecht).

● Sheraldo Becker verstuurde dit seizoen tot dusver de meeste succesvolle voorzetten uit open spel (8).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.