PEC beëindigt dramatische reeks en vergroot problemen ADO

PEC Zwolle heeft op bezoek bij ADO Den Haag eindelijk weer eens een overwinning in de Eredivisie geboekt: 1-2. De ploeg van trainer Ron Jans herpakte zich in Den Haag van een vroege achterstand.

Het duel in het Kyocera Stadion was er één tussen twee zwalkende ploegen. PEC boekte in oktober zijn laatste Eredivisie-overwinning (3-1 tegen Go Ahead Eagels) en bezette na vijf nederlagen in zijn laatste zes duels een teleurstellende zestiende plaats. ADO won op zijn beurt slechts twee van zijn laatste vijftien wedstrijden in de Eredivisie.

Naast de sportieve teleurstelling was er het gehele seizoen al bijzonder veel onrust op bestuursniveau. Vrijdag kwam er gedeeltelijk een einde aan die onrust, toen bekend werd dat Hui Wang het eerste gedeelte van de verplichte 2,5 miljoen betaald had. Met dat goede nieuws in het achterhoofd begon ADO sterk aan het duel met PEC.

Clubtopscorer Gervane Kastaneer kopte na tien minuten een corner van Achraf El Mahdioui uitstekend in de kruising. De wedstrijd van de aanvaller zat er elf minuten later alweer op. Hij moest zich laten vervangen nadat hij de bal van dichtbij in zijn oog had gekregen.

PEC liet zich echter niet uit het veld slaan en revancheerde zich nog voor de rust. Kingsley Ehizibue werd vrij gespeeld door Ryan Thomas en schoof de bal langs doelman Ernestas Setkus. Maar daarmee was de koek nog niet op voor de bezoekers. Tien minuten na de rust was Ehizibue de aangever bij het tweede Zwolse doelpunt. De rechtsbuiten legde de bal na een snelle aanval goed breed op Nicolai Brock-Madsen, die voor het tweede duel op rij het net wist te vinden.

Met de overwinning in Den Haag doet PEC goede zaken op de ranglijst. De ploeg van trainer Ron Jans passeert Excelsior, dat zondag om 14.30 uur nog in actie komt tegen Go Ahead Eagles, en komt op gelijke hoogte met ADO. De Hagenaars komen steeds dichter bij de Eredivisie-bodem.