PEC scoort al ruim twee maanden niet meer met de voet

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. ADO Den Haag en PEC Zwolle hebben zaterdagavond beide behoefte aan een overwinning.

PEC scoort al ruim twee maanden niet meer met de voet
Speelronde: 19
Aftrap: zaterdag 21 januari, 19.45 uur
Scheidsrechter: Christiaan Bax 

• Zowel ADO Den Haag (tegen SC Heerenveen) als PEC Zwolle (tegen Ajax) leed afgelopen weekeinde een nederlaag. De residentieclub bleef daardoor steken op zeventien punten, nog altijd drie meer dan het totaal van PEC Zwolle.

• Het affiche ADO Den Haag - PEC Zwolle kent geen rijk Eredivisie-verleden. De confrontatie is toe aan editie nummer twaalf. ADO Den Haag kwam tot nu toe vier keer als winnaar uit de strijd, PEC Zwolle triomfeerde tweemaal en vijf keer bleef een winnaar uit.

• PEC Zwolle scoorde in de laatste negentien ontmoetingen met ADO Den Haag minimaal één keer. Tegen geen enkele andere ploeg zette de club uit Overijssel ooit zo'n 'productieve reeks' neer.

• Voor Sheraldo Becker is dit een bijzonder duel, aangezien de huidige ADO Den Haag-aanvaller tussen begin 2015 en medio 2016 de kleuren van PEC Zwolle verdedigde. In zijn laatste 23 Eredivisie-duels was Becker bij slechts twee goals direct betrokken: hij maakte zelf één doelpunt en verzorgde één assist.

Eerder dit seizoen zette PEC in eigen huis ADO Den Haag met 2-1 opzij.
Eerder dit seizoen zette PEC in eigen huis ADO Den Haag met 2-1 opzij.

• Net als veel andere ploegen in de Eredivisie heeft ADO Den Haag dit seizoen moeite met scoren. In liefst zes competitieduels stond de residentieclub droog, net zoveel als in de hele jaargang 2015/16.

• ADO Den Haag heeft dit seizoen geen speler in de gelederen die garant staat voor doelpunten. Wat daarbij ook niet helpt zijn de fysieke problemen van Mike Havenaar. De Japans international is met drie goals nog wel clubtopscorer, een titel die hij deelt met Tom Beugelsdijk en Gervane Kastaneer.

• PEC Zwolle maakte op 30 oktober, in de streekderby tegen Go Ahead Eagles, voor het laatst een treffer met de voet. Sindsdien trof de equipe van trainer Ron Jans tweemaal doel, beide keren met het hoofd.

• Met veertien punten uit achttien duels staat PEC Zwolle er beroerd voor. De KNVB-bekerwinnaar van 2014 had afgelopen seizoen nog 28 punten in deze fase van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.