Payet toont klasse en bezorgt Frankrijk zege op Kameroen

Eén moment van pure klasse van Dimitri Payet in de negentigste minuut van het vriendschappelijke duel met Kameroen is voor Frankrijk genoeg gebleken voor een 3-2 zege. De aanvaller knalde een vrije trap in de linkerbovenhoek binnen.

Payet was echter niet de enige die zich liet gelden in Nantes. Voor rust was het Paul Pogba die schitterde. De 23-jarige middenvelder van Juventus kapte en draaide zich in de 41ste minuut vrij op ruim dertig meter van het doel van Joseph Ondoa en slingerde de bal met zijn rechter de doelmond in. In zijn voorzet bracht hij een krul aan, met in de doelmond spits Olivier Giroud als eindbestemming. De aanvaller van Arsenal schatte de prachtpass op waarde en knalde de 2-1 binnen.

Het leek lang hét moment van de wedstrijd te worden, ondanks de openingstreffer van Blaise Matuidi (volley na voorzet van Kingsley Coman) en de gelijkmaker van Vincent Aboubakar (intikker) in de 20ste en 22ste minuut. Zeker omdat beide landen, na het mooie voetbalmoment tussen Pogba en Giroud, amper nog gevaarlijk konden worden. Tot Frankrijk in de 87ste minuut ineens dicht bij een derde treffer kwam via Yohan Cabaye. De invaller vond, vrijgespeeld door Payet, Ondoa echter op zijn weg met zijn schot, waardoor een 3-1 uitbleef.

In de tegenaanval sloeg Kameroen uit het niets toe. Na slap ingrijpen van Laurent Koscielny was het Maxim Choupo-Moting die de 2-2 liet aantekenen. De aanvaller en aanvoerder van de Afrikanen deed Les Bleus pijn, maar de Fransen herstelden zich razendsnel en sleepten via een rake vrije trap van West Ham-revelatie Payet alsnog een zege uit het vuur. De zege is voor de equipe van bondscoach Didier Deschamps een opsteker in aanloop naar het EK in eigen land, waar de ploeg het opneemt tegen Albanië, Zwitserland en Roemenië. Voor de start van het EK op 10 juni wacht het gastland zaterdag nog een oefenduel met Schotland.