Patrick Vieira wil Arsenal verlaten

In tegenstelling tot eerdere berichten heeft Patrick Vieira (foto) laten weten Arsenal nog deze zomer te willen verlaten. De Franse spelmaker zegt uitgekeken te zijn op de Londense club en heeft naar eigen zeggen toestemming gekregen om te vertrekken.

Patrick Vieira wil Arsenal verlaten

'Ik heb de clubleiding gezegd dat ik mijn contract niet voor een derde keer tussentijds wilde verlengen en dat ik definitief weg wilde. Mijn vertrek heeft niets te maken met geld. Ik ben gewoon toe aan een nieuwe uitdaging', aldus Vieira in de Engelse krant The Sunday Mirror.

Vieira liet een jaar geleden, na de verloren UEFA Cup-finale tegen Galatasaray, al weten de Londense club per direct de rug toe te keren. Manager Arsène Wenger en vice-voorzitter David Dein spraken destijds hun veto uit, maar stemden wel toe in een vertrek van de Fransman na het seizoen 2000/01. Vieira wil nu gebruik maken van dat mondelinge akkoord.

De uitspraken van Vieira veroorzaakten meteen een stroom van geruchten in Engeland. Volgens de krant News of the World zou de Fransman samen met Barcelona-middenvelder Emmanuel Petit in de belangstelling staan van Manchester United. Het tweetal vomde een jaar geleden een ijzersterk duo in de formatie van Wenger. Petit speelt sinds deze zomer voor Barcelona, maar komt daar maar weinig aan spelen toe.

Bekijk hier al onze video's