Pastoor: 'Zat behoorlijk wat reuzel in de schroef'

Reacties

Op weg naar de titel in de Jupiler League maakte Sparta Rotterdam maandag een zeldzame uitglijder in Almere. Trainer Alex Pastoor had vooral moeten wennen aan het niveau van zijn ploeg.

Pastoor: 'Zat behoorlijk wat reuzel in de schroef'

Pastoor weigerde na het einde aan een serie van achttien duels zonder nederlaag direct zijn zorgen over de aanstaande titel te uiten. 'Natuurlijk is het wennen, maar het was ook wennen om naar dit niveau te kijken. Het was niet best', zei de trainer tegen FOX Sports na de 1-0 tegen Almere City FC.

Pastoor laat zich niet verblinden door alleen de resultaten, Sparta heeft ook nog immer een comfortabele voorsprong. 'We richten onze aandacht vooral op een bepaald niveau en een onverstoorbaar gedrag, dat we opereren als een machine. Vandaag zat er behoorlijk wat reuzel in de schroef. Daar gaat onze zorg naar uit.'

Clubtopscorer Thomas Verhaar onttrok zich niet aan de malaise en werd zelfs naar de kant gehaald. Pastoor dacht daarbij ook verder dan de wedstrijd tegen Almere City FC. Zijn aanvaller had een gele kaart gekregen wegens protesteren na onthouden te zijn van een strafschop.

'Hij was niet goed genoeg en was aan het protesteren geraakt. Ik ken Thomas ook een beetje. Die wil op en soms over het randje. En als hij er nog een krijgt, dan zijn we hem kwijt', aldus Pastoor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.