Pastoor weigert in te gaan op zijn toekomst door 'emoties'

De kans is levensgroot dat Alex Pastoor zijn laatste wedstrijd als trainer van NEC heeft geleid. Hij zag een 'angstige ploeg' worden weggespeeld door PEC Zwolle (1-5).

Eerder deze week werd duidelijk dat Pastoor geen thuisnederlaag mocht incasseren tegen PEC Zwolle, omdat anders zijn baan op de tocht zou staan. De Nijmegenaren werden afgedroogd, tot ontzetting van de trainer. En overigens ook van honderden supporters, die na afloop van het duel de spelersgroep en Pastoor opwachtten.

Op de vraag wat deze nederlaag betekende voor de toekomst van Pastoor was hij duidelijk. 'Ik zit nog in de teleurstelling van de wedstrijd. Het lijkt me het verstandigste als ik daar nu niet op inga. Of ik volgende week nog op de bank zit? Daar probeer ik me niet mee bezig te houden', aldus de oefenmeester tegenover Fox Sports.

Na twintig minuten stond het 0-2 tegen PEC Zwolle. 'De ploeg speelde zonder vertrouwen. Er bleef geen wedstrijd meer over. De jongens probeerden het wel, want in de eerste vijftien minuten opereerden we gewoon als een team. Maar als je binnen twee minuten twee tegengoals krijgt door mager verdedigen….'

Bij een ruststand van 0-3 probeerde Pastoor nog te redden wat er te redden viel. 'Ik probeerde de hoofden omhoog te krijgen. Het ging in de rust vooral over samenwerken, over hoe we de tweede helft in zouden gaan, en ook hoe we die door zouden komen. Er werd gewerkt als paarden maar de samenwerking was niet even goed.'