Pastoor kritisch: 'We zijn alleen maar gaan tegenhouden'

NEC boekte op bezoek bij Willem II de vierde overwinning van 2013, maar de manier waarop dat gebeurde stemde trainer Alex Pastoor niet tevreden. De Nijmegenaren stonden vrijwel de gehele tweede helft met de rug tegen de muur en mochten doelman Gabor Babos danken dat het 2-3 bleef.

'We hebben niet meer gevoetbald, we zijn alleen maar gaan tegenhouden. En dan ook nog eens op een hele matige manier', analyseerde Pastoor na afloop. 'Dat je achteruit moet tegen een ploeg die achterstaat en het publiek achter zich krijgt, is helemaal niet vreemd. Maar dat je zelf stopt moet voetballen en op zo'n magere manier verdedigt, dat vind ik heel moeilijk om te bevatten.'

Pastoor ergerde zich er met name aan dat zijn spelers geen druk meer op de bal zetten. 'Ongelooflijk dat we in de tweede helft niet op dezelfde manier hebben doorgevoetbald. We hadden juist afgesproken om ver van de goal te blijven verdedigen en ons positiespel te blijven spelen, op dezelfde manier zoals we in de eerste helft gedaan hadden.'

Met name het laconieke optreden van Melvin Platje was Pastoor een doorn in het oog, ookal scoorde de Volendammer twee keer in de eerste helft. 'Maar dat vind ik niet per se een criterium om te blijven staan. Want het begint al vooraan met druk zetten en verdedigen.'

Juist omdat Platje dat naliet, haalde Pastoor hem twintig minuten na de rust naar de kant. 'Hij groeide in de eerste helft tot een heel aardig niveau. Dat moet een podium zijn om op verder te groeien, en niet om te liggen genieten. Zulk lekker weer was het nu ook weer niet.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.