Willem II ondanks vroege voorsprong onderuit tegen NEC

De thuiswedstrijd tegen NEC is voor Willem II uitgelopen op een teleurstellende avond. Na een vroeg doelpunt leek de weg naar de eerste zege in acht duels vrij, maar NEC sloeg terug nadat het de gelijkmaker in de schoot kreeg geworpen: 2-3. Het was alweer de vierde overwinning van 2013 voor de mannen van trainer Alex Pastoor.

Willem II was nog wel zo goed begonnen aan de thuiswedstrijd tegen NEC, want al na 43 seconden lag de bal in het Nijmeegse doel. Robbie Haemhouts mocht een pass van Aurélien Joachim ongehinderd aannemen en schoot vervolgens raak via het been van Daan Bovenberg, zijn directe tegenstander.

Alle voorwaarden voor een overwinning leken daardoor aanwezig. De Tilburgse hekkensluiter pakte voor het laatst drie punten op 1 december tegen SC Heerenveen. Toch ging het niet zorgvuldig om met de voorsprong. Met een eigen doelpunt van Tim Cornelisse in de 26ste minuut werd het tot dan toe niet bijster gevaarlijke NEC terug in het zadel geholpen. Cornelisse kreeg de bal ongelukkig op zijn hoofd, nadat collega-verdediger Sofian Akouili onder een voorzet van Melvin Platje was doorgedoken.

Na die gelijkmaker gaf Willem II de wedstrijd volledig uit handen. Nog voor rust liep NEC uit naar een 3-1 voorsprong, dankzij twee knappe doelpunten van Melvin Platje. Eerst schoot hij na goed doorzetten van Rémy Amieux raak met een schot uit de draai, vervolgens plaatste hij een voorzet van Ryan Koolwijk met uiterste precisie in de verre hoek.

Met het verbeteren van zijn persoonlijke record naar negen goals in één Eredivisieseizoen leek Platje de zege veilig te stellen voor NEC. Na rust kregen de Nijmegenaren echter met een sterk Willem II te maken. Joachim kopte zeven minuten na de hervatting ook de aansluitingstreffer tegen de touwen, nadat Gabor Babos onder een hoekschop van Nicky Hofs door was gedoken.

Het was voor Willem II het teken om alles op de aanval te zetten, maar Babos herstelde zich uitstekend van zijn eerdere misser en voorkwam met de ene na de andere redding dat het elftal van trainer Jurgen Streppel gelijk kon maken. Omdat de voor Platje ingevallen Ruud Boymans aan de andere kant ook twee grote kansen miste, bleef het in het Koning Willem II Stadion bij 3-2 voor de bezoekers uit Nijmegen.

Zo houdt NEC de zevende plaats stevig in handen. Met 36 punten heeft het een voorsprong van vijf punten op ADO Den Haag, dat zondag op bezoek moet bij Ajax. Willem II blijft hekkensluiter met veertien punten en moet vrezen dat VVV-Venlo de voorsprong van vijf punten kan vergroten in het thuisduel met RKC Waalwijk.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.