Pastoor: 'Het wordt veel pleisters plakken'

De nederlaag tegen Excelsior heeft volgens Sparta Rotterdam-trainer Alex Pastoor diepe wonden geslagen. Vooral de manier waarop baarde zorgen.

'Het was gewoon matig', zei Pastoor na afloop van de verloren derby tegen Excelsior (2-3). 'Je denkt dat een 1-0 voorsprong vertrouwen geeft, maar het leek wel tegenovergesteld. Een goal tegen vlak voor en vlak na rust is slecht. En ook de manier waarop.'

'Na die 1-3 heb ik ook niet het idee gehad dat we het goed gingen maken', vervolgde Pastoor. 'Dit komt heel hard aan. Het zijn diepe wonden. Het wordt veel pleisters plakken. We hebben nu geen voorsprong meer op Excelsior en horen gewoon bij de degradatiekandidaten. De druk is er nu.'

De trainer van Sparta loopt niet weg voor die druk. 'De jongens zien ook de Teletekst-pagina. We gaan het zaterdag oppakken en kijken hoe iedereen er aan toe is en dan richting Roda JC. Dat het matig was na rust en we geen vuist konden maken is zorgelijk. Maar we gaan het niet anders doen vooralsnog. Nog vier bloedstollende wedstrijden. Herkennen wat er gevraagd wordt is nu belangrijk.'

Breuer
Aanvoerder Michel Breuer zag de wedstrijd kantelen. 'We hebben ons weer laten vangen door Excelsior. Er was niks aan de hand in de eerste twintig minuten en dan met 1-2 de rust in. Het was een slecht moment achterin. Dat mag niet gebeuren.'

De ervaren verdediger zag het van kwaad tot erger gaan bij zijn ploeg. 'Na die 1-3 leek  het vertrouwen wel weg. De wissels en het anders gaan spelen kostten ook wel even tijd. Maar het kwam niet', aldus Breuer. 'Er vlogen ballen over de zijlijn, niet normaal gewoon. Dit is slikken. Volgende week moeten we er weer staan, weer zo'n wedstrijd bij Roda JC. We moeten dan de punten meenemen, want anders is die terugreis heel lang.'