Passkoningen Napoli gaan de strijd aan met brute kracht

Reacties

De Serie A wordt zaterdag hervat. VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit op de topper van de veertiende speelronde: Napoli - Internazionale, het duel tussen de nummer twee en de koploper van maandag 21.00 uur.

Passkoningen Napoli gaan de strijd aan met brute kracht

'Dat het dit seizoen zó goed zou gaan, nee, dat had ik niet gedacht.' Napoli-aanvoerder Marek Hamsik gaf het donderdag na de 1-0 zege op Club Brugge in de Europa League eerlijk toe. Napoli verrast dit seizoen vriend, vijand én zichzelf. Napoli kreeg gerekend over alle competities al zeven wedstrijden geen doelpunt meer tegen, is al zeventien duels ongeslagen en maakte in totaal al 41 doelpunten, terwijl het er slechts negen tegen kreeg.

Napoli wervelt over de velden. Trainer Maurizio Sarri heeft een fantastische machine gesmeed. Lorenzo Insigne en Gonzalo Higuaín staan vanwege hun productie (zeven en twaalf goals) in de spotlights, maar het zijn de middenvelders die het verschil maken. Met name Jorginho (op de foto met Allan). Hij is een speler die vanwege zijn rol achter de linies weinig opvalt. Hij scoort bijna nooit en assists van zijn voet zijn ook zeldzaam, maar zijn waarde valt niet te onderschatten.

De 23-jarige Jorginho geeft gemiddeld bijna honderd passes per wedstrijd en is daarme hét verdeelstation van de ploeg van Sarri. Geen enkele speler in de Serie A komt ook maar in de buurt van dit enorme aantal passes per wedstrijd. Bovendien is geen enkele Napoli-speler zo secuur als de Braziliaanse Italiaan, die ook verdedigend zijn mannetje staat als collega-middenvelders Hamsik en Allan zich met de aanval bemoeien. Overigens is ook Hamsik een van de meest passende en secuurste middenvelders van Italië.

Als Inter ook na de veertiende speelronde koploper wil zijn in Italië, dan moet het meer brengen dan de afgelopen maanden. Hoewel de Milanezen geweldig kunnen verdedigen en weinig schoten nodig hebben om te scoren, zal puur resultaatvoetbal tegen Napoli waarschijnlijk niet voldoende zijn. Daar is de ploeg van Sarri te intelligent en veelzijdig voor.

De twee spelers die namens Inter voetballend het verschil zouden kunnen maken zijn Stevan Jovetic en Adem Ljajic. Laatstgenoemde verkeert de afgelopen weken in uitstekende vorm en creëerde zondag tegen Frosinone (4-0) de meeste kansen, terwijl hij ook de meeste schoten had. Ljajic heeft daarmee een basisplaats veroverd. Dat is goed nieuws voor Stevan Jovetic, die tot voor kort Inters enige creatieve speler was en daardoor relatief gemakkelijk onschadelijk gemaakt kon worden. Hoe dan ook: alleen aan brute kracht heeft Inter in Stadio San Paolo niet genoeg.

Programma
Torino 28-11
18:00
Bologna
AC Milan 28-11
20:45
Sampdoria
Chievo 29-11
15:00
Udinese
Frosinone 29-11
15:00
Hellas Verona
Genoa 29-11
15:00
Carpi
AS Roma 29-11
15:00
Atalanta Bergamo
Empoli 29-11
18:00
Lazio
Palermo 29-11
20:45
Juventus
Sassuolo 30-11
19:00
Fiorentina
Napoli 30-11
21:00
Internazionale
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.