Pas op: hier waakt Diego Costa

Reacties

In de tweede speelronde van de Premier League gaat Chelsea zaterdag op bezoek bij Watford (aftrap 16.00 uur). VI-redacteur Süleyman Öztürk schuift dan weer naar het puntje van zijn stoel om naar Diego Costa te kijken.

Pas op: hier waakt Diego Costa

Geen voetballer die zoveel gemengde reacties oproept als hij. Je haat hem of je houdt van hem. Diego Costa is een grensgeval. Hij balanceert op een dun koord van wat net kan en wat niet op een voetbalveld thuishoort. Meestal heeft hij na een paar minuten ruzie met de verdedigers om hem heen.

De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen was direct een samenvatting van de spits die hij is. Costa schoot het winnende doelpunt binnen, maar even daarvoor plantte hij zijn noppen op het rechteronderbeen van West Ham-doelman Adrian. The Good, The Bad and The Ugly. Na Luis Suárez heeft Engeland met Diego Costa opnieuw een slechterik om van te houden.

Voor de geboren Braziliaan is voetbal een gevecht. Mooi is de anekdote van zijn eerste dag op het trainingscomplex van Chelsea. Costa vroeg Oscar om de drie sterkste spelers uit de selectie te verzamelen. De middenvelder kwam even later terug met Branislav Ivanovic, Gary Cahill en John Terry. De aanvaller had speciaal voor de gelegenheid een Engelse zinnetje uit zijn hoofd geleerd. Hij balde zijn vuisten en gromde: 'I go into battle. You come with me.'

Met deze scene in het achterhoofd is kijken naar Diego Costa een feest. Hij is rauw, onaangepast, een uitdaging voor verdedigers. Ik kan me een wedstrijd herinneren tussen Everton en Chelsea ergens vorig seizoen. John Stones speelde grandioos tegen de bullebak die hem provoceerde, maar geen vat op hem kreeg. Clashes die je naar het puntje van je stoel voeren.

Het mooie van Diego Costa is: hij kan het waarderen als een verdediger hem recht in zijn gezicht kijkt en de confrontatie aandurft. Met Pepe en Sergio Ramos vocht hij in zijn Atlético-tijd de meest smerige duels uit, maar na afloop liep hij lachend op hen af en gaf ze een knuffel. Hard zijn, de grens opzoeken, irritant zijn. Het is een spel in het spel. Het is iets anders dan collega’s moedwillig blesseren.

Antonio Conte zal blij zijn met de straatvechter die zijn ploeg aanvoert. De Italiaan ging compleet uit zijn dak na de late 2-1 maandagavond op Stamford Bridge, dook het publiek in en heeft in de korte tijd dat hij in West-Londen werkt alvast voor elkaar gekregen dat er weer een fear factor om Chelsea heen hangt. Met in en om het zestienmetergebied van de tegenstander de volgende waarschuwing: Pas op, hier waakt Diego Costa.

Programma
Manchester United 19-08
21:00
Southampton
Stoke City 20-08
13:30
Manchester City
Swansea City 20-08
16:00
Hull City
Tottenham Hotspur 20-08
16:00
Crystal Palace
Watford 20-08
16:00
Chelsea
West Bromwich Albion 20-08
16:00
Everton
Burnley 20-08
16:00
Liverpool
Leicester City 20-08
18:30
Arsenal
Sunderland 21-08
14:30
Middlesbrough
West Ham United 21-08
17:00
AFC Bournemouth
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.