Parma verdwijnt uit Italiaans profvoetbal

Reacties

Het doek is gevallen voor Parma. De club krijgt geen licentie voor het spelen van betaald voetbal en wordt teruggezet naar de hoogste amateurdivisie, de Serie D.

Parma verdwijnt uit Italiaans profvoetbal

Het is Parma namelijk niet gelukt om een koper te vinden die de miljoenenschuld van de club wil aflossen. Daardoor is het faillissement van de club onherroepelijk geworden. Indien er wel een koper gevonden was geworden was Parma verder gegaan in de Serie B vanwege de laatste plaats in de Serie A afgelopen seizoen. Nu ligt de directe toekomst van de club dus in de vijfde divisie.

Tijdens het afgelopen seizoen kreeg Parma al tot drie keer toe een puntenstraf vanwege het niet nakomen van zijn financiële verplichtingen. Spelers van de club hebben het hele seizoen geen salaris gehad en zijn door het uitgesproken faillissement transfervrij.

Met de terugzetting van Parma verdwijnt een club met een roemrucht verleden uit het Italiaanse voetbal. De Ducali werden in 1997 tweede in de Serie A en wonnen in 1995 en 1999 de UEFA Cup. In 1993 werd beslag gelegd op de Europa Cup II.

Helemaal hopeloos is de toekomst van Parma na de terugzetting niet. Fiorentina werd in 2002 vanwege financiële wantoestanden teruggezet naar de vierde divisie en is tegenwoordig weer een vaste naam in de subtop van de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.