'Panenka' Van Persie hoogtepunt bij bekerduel Fenerbahçe

Mede dankzij twee doelpunten van Robin van Persie heeft Fenerbahçe woensdag de laatste poulewedstrijd in het Turkse bekertoernooi gewonnen. Derdedivisionist Amed Sportif moest een 3-0 nederlaag incasseren.

Met zijn tweede treffer stal Van Persie de show. De 33-jarige Rotterdammer passeerde doelman Kazim Sari bij het scheiden van de markt voor rust met een fraaie Panenka-penalty.

Vlak daarvoor had Van Persie eenvoudig de 2-0 binnengetikt. Via Salih Uçan was het team van Dick Advocaat in de beginfase op voorsprong gekomen. Tot een hattrick kwam Van Persie niet: Oranjes topscorer aller tijden moest na 61 minuten plaatsmaken voor Fernandão.

Het duel was er één om des keizers baard. Voorafgaand aan het treffen was Fenerbahçe al zeker van een ticket voor de volgende ronde, hoewel de club de groepswinst moet laten aan Gençlerbirligi. Fenerbahçe gaat in de volgende ronde op bezoek bij Besiktas. Een ander interessant affiche is het treffen tussen Istanbul Basaksehir en Galatasaray.