Palermo rouwt om succesvolste voorzitter ooit: Zamparini (80) overleden

Reacties

De Italiaanse voetbalwereld rouwt om de dood van Maurizio Zamparini. De voormalige voorzitter van Palermo was al langere tijd ziek en is in de nacht van maandag op dinsdag op tachtigjarige leeftijd overleden.

Palermo rouwt om succesvolste voorzitter ooit: Zamparini (80) overleden
© Pro Shots

Zijn oude club Palermo heeft verslagen gereageerd op het nieuws. Zamparini was tussen 2002 en 2017 voorzitter en eigenaar van de Rosanero, die onder zijn bewind naar de Serie A promoveerden, en wordt dan ook 'succesvolste president in de clubhistorie' genoemd. 'Hij heeft vooral altijd een plek in het hart van iedere fan', schrijft de club.

'Dit is een groot verlies voor iedereen die van onze clubkleuren houden en kan alleen worden verzacht door de herinneringen aan alle onuitwisbare momenten en geweldige jaren die de fans hebben meegemaakt. Van de historische promotie naar de Serie A tot de finale van de Coppa Italia. Zamparini is voor altijd bij ons', zegt voorzitter Dario Mirri.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Palermo groeide na de overname door Zamparini in 2002 al snel uit tot een vaste klant in de Serie A. De Siciliaanse club met het markante roze shirt plaatste zich zelfs diverse keren voor Europees voetbal en topspelers als Luca Toni, Edinson Cavani, Javier Pastore en Paulo Dybala beleefden er in die jaren hun internationale doorbraak.

Na 2011 waren de hoogtijdagen voorbij en vocht Palermo tegen degradatie. In 2013 daalde het ook af naar de Serie B, om een jaar later weer te promoveren. In 2017 verdwenen Le Aquile (De Adelaars) definitief van het hoogste podium. Financiële problemen hielden de club in hun greep en Zamparini deed zijn aandelen van de hand.

In de vijftien jaar dat Zamparini voorzitter van Palermo was, bouwde de zakenman een reputatie op als ware trainerverslinder. De club wisselde in die periode meer dan veertig keer als trainer. Ook raakte Zamparini in opspraak door witwaspraktijken, maar toch zal hij bij de huidige Serie C-club voor altijd worden herinnerd om de successen van weleer.

Bekijk hier al onze video's
Meer Palermo
Meer over Palermo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.