Pak slaag koploper Sparta, nog geen beslissing periode

Sparta Rotterdam is maandagavond in de Jupiler League tegen een even onverwachte als pijnlijke nederlaag aangelopen tegen FC Den Bosch. De Graafschap en Volendam wonnen allebei, waardoor in het zevende en laatste duel van de derde periode zal blijken of de Volendammers op 4 maart het ticket voor de play-offs nog voor de neus van de Doetinchemmers kunnen wegkapen. Die kans is evenwel klein.

Sparta Rotterdam – FC Den Bosch 1-5De Rotterdammers kwamen op Spangen uitstekend uit de startblokken. Iliass Bel Hassani opende al na zes minuten de score, waardoor er geen vuiltje aan de lucht leek voor de thuisploeg. Hoe anders liep het af op Het Kasteel, waar vervolgens een ware afstraffing tot stand kwam.

De eerste twee tegenslagen van Sparta kwamen in de 21ste en de 22ste minuut. Tom van Weert zorgde voor de gelijkmaker, waarna Randy Wolters een minuut later voor de Bossche voorsprong verantwoordelijk was.

Diezelfde Wolters vergrootte de marge tien minuten na rust naar twee, waarna Benjamin van den Broek het Rotterdamse leed nog wat erger maakte. Het slotakkoord was voor Ralf Seuntjens, die de eindstand op liefst 1-5 bepaalde. Door de ruime zege vindt FC Den Bosch aansluiting met de subtop.

FC Oss – MVV Maastricht 0-2Door de pijnlijke nederlaag van Sparta had MVV de kans om weer tot een punt te komen van de koploper. Ook de Limburgers stevenden evenwel lang op puntenverlies af.

Waar een doelpuntloos gelijkspel in de maak leek, bracht Tom van Hyfte verlossing. Hij zorgde acht minuten voor het laatste fluitsignaal voor de zeer belangrijke openingstreffer, waarna Michael La Rosa in de slotfase alle twijfel wegnam. Zodoende is de achterstand van MVV op Sparta nog maar één punt.

De Graafschap – Go Ahead Eagles 5-2De thuisploeg zette een flinke stap richting het winnen van de derde periode. In het zevende en laatste treffen uit die periode werd Go Ahead Eagles met ruime cijfers aan de kant gezet, waardoor de Doetinchemmers eindigen op zeventien punten in de derde periode.

Maandagavond betekenden goals van Anco Jansen (2), Tim Vincken, Piotr Parzyszek en een eigen doelpunt van Jop van der Linden de treffers voor De Graafschap. Ook Go Ahead kwam met hulp van de opponent aan een doelpunt. Timothy van der Meulen deed de bal ook in eigen doel belanden, terwijl in de slotfase Cas Peters de eindstand op 5-2 bepaalde.

In de stand van de derde periode kan Volendam, dat vanavond ook won (zie hieronder), nog op gelijke hoogte komen en op doelsaldo met de prijs aan de haal gaan.

FC Volendam – FC Dordrecht 6-1Na het vertrek van trainer Gert Kruys gaat het bij FC Dordrecht nog niet geweldig. Op bezoek bij FC Volendam volgde een martelgang, die door doelpunten van Michiel Kramer, Raymond Fafiani, Gerry Koning, Ludcinio Marengo, Jack Tuyp en Robert Mühren in 6-1 eindigde. Foud Idabdelhay zorgde vlak na rust voor de eretreffer.

Op 4 maart kan Volendam bij winst op FC Den Bosch het felbegeerde ticket voor deelname aan de play-offs voor promotie pakken. Dan is daarvoor een overwinning van drie doelpunten verschil nodig, dan is het doelsaldo immers beter dan dat van De Graafschap.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.