Özyakup en Van Dijk geven overwinning weg

Reacties

Virgil van Dijk (foto) en Oguzhan Özyakup gaven in de Europa League overwinningen uit handen. FC Kopenhagen, met een enclave aan voormalige Eredivisie-spelers in de gelederen, won wél.

Özyakup en Van Dijk geven overwinning weg

Red Bull Salzburg - Celtic 2-2
Het Celtic van Van Dijk slaagde er niet in te winnen op bezoek bij Red Bull Salzburg. De Schotten gaven tot twee keer toe een voorsprong uit handen.

Wakaso opende de score voor Celtic, maar Alan deed snel wat terug namens Red Bull, dat vorig seizoen Ajax elimineerde in het toernooi. Scott Brown leek Celtic toch de zege te bezorgen, maar via Jonathan Soriano had Salzburg ook op dát Schotse doelpunt een antwoord: 2-2.

Besiktas - Asteras Tripolos 1-1
In eigen huis leverde Besiktas, met Zaandammer Oguzhan Özyakup in de basis, een teleurstellende prestatie door niet te winnen van Asteras Tripolis. De Turken, die in de voorronde van de Champions League te sterk waren voor Feyenoord maar zelf het hoofdtoernooi ook niet haalden, openden de score via Gökhan Töre. Vlak voor tijd hielp Facundo Parra de Grieken echter langszij.

Club Brugge -Torino 0-0
Ruud Vormer kon tijdens zijn eerste Europese wedstrijd namens Club Brugge niet het verschil maken. De ex-speler van Feyenoord kwam bij de Vlamingen in de tweede helft binnen de lijnen en droeg zodoende bij aan het gelijkspel.

Bij Torino stond de Belgische doelman Jean-François Gillet voor het eerst in bijna anderhalf jaar onder de lat. De 35-jarige international (negen caps) is net weer speelgerechtigd na een schorsing van zestien maanden vanwege betrokkenheid bij matchfixing in zijn tijd als speler van Bari.

FC Kopenhagen - HJK Helsinki 2-0
Met drie oude bekenden uit de Eredivisie in de basis won FC Kopenhagen het Scandinavische onderonsje met HJK Helsinki zonder veel problemen. Mathias Zanka Jørgensen (ex-PSV), Stephan Andersen (ex-Go Ahead Eagles) en Claudemir (ex-Vitesse) zagen hoe Mathias Jørgensen beide Deense treffers voor zijn rekening nam. Overigens stonden bij HJK met Anthony Annan (voorheen Vitesse) en Teemu Tainio (ex-Ajax) ook twee voormalige voetballers uit de Eredivisie in de basis.

FK Qarabag - Saint-Étienne 0-0
Leroy George en FK Qarabag begonnen de Europa League met een verdienstelijk gelijkspel tegen Saint-Étienne, op papier een van de twee sterkste clubs in Groep F, die verder bestaat uit Internazionale en Dnjepr Dnjepropetrovsk. Qarabag, dat zich ten koste van FC Twente voor de groepsfase plaatste, kreeg in eigen huis niet met Ricky van Wolfswinkel te maken. De spits ontbrak in de wedstrijdselectie vanwege een lichte blessure.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.