Özil komt dit jaar niet meer in actie

Reacties

Mesut Özil komt dit kalenderjaar niet meer in actie. De aanvallende middenvelder van Arsenal en Duitsland heeft meer tijd nodig om te herstellen van zijn knieblessure.

Özil komt dit jaar niet meer in actie

Özil staat al vijf weken aan de kant met de kwetsuur, die hij opliep tijdens de competitiewedstrijd tegen stadgenoot Chelsea (2-0 nederlaag). 'Ik ben er zeker nog zeven weken uit. Dat is lang, maar blessures horen helaas bij voetbal', zei de Duitser woensdagavond tijdens een gala in Berlijn.

Dat betekent dat de linkspoot pas in 2015 weer inzetbaar is voor manager Arsène Wenger. De Fransman kreeg fikse kritiek te verduren nadat de Londense grootmacht bekend had gemaakt dat de 26-jarige spelverdeler de buitenbanden van de linkerknie had gescheurd. Wenger zou niet zorgvuldig omgesprongen zijn met Özil.

En daar was de manager van Arsenal absoluut niet over te spreken. 'Tijdens de rust van het duel met Chelsea vertelde onze fysiotherapeut dat Özil een beetje last had van zijn knie, maar dat hij de wedstrijd gewoon kon uitspelen. Ik heb toen nog aangegeven dat ik hem eraf zou halen als hij zich niet lekker voelde. Dat deed Mesut niet en dus liet ik hem staan', aldus Wenger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.