Owusu-Abeyie: 'Terugkeer in Nederland zou mooi zijn'

Reacties

Quincy Owusu-Abeyie hoopt na zijn vertrek in februari bij Boavista op een terugkeer in Nederland. De 29-jarige vleugelspits, die tien jaar geleden doorbrak tijdens het WK Onder-20, kwam door zijn vertrek in 2002 van de Ajax-opleiding naar Arsenal nog nooit uit in de Eredivisie.

Owusu-Abeyie: 'Terugkeer in Nederland zou mooi zijn'

'Ik hoorde dat diverse Nederlandse clubs op zoek zijn naar een vleugelspeler. Een terugkeer naar Nederland zou fantastisch zijn. Als jongetje droomde ik ervan in de Eredivisie te spelen', zegt Owusu-Abeyie tegen Voetbal International. 'Doordat ik op jonge leeftijd naar Arsenal ben gegaan is dat er nooit van gekomen. Het zou mooi zijn als dat via een omweg alsnog gebeurt.'

Sinds zijn vertek uit Nederland kwam Owusu-Abeyie uit voor Spartak Moskou, Celta de Vigo, Birmingham City, Cardiff City, Portsmouth, Al Sadd, Málaga, Panathinaikos en Boavista. 'Vooral bij Panathinaikos haalde ik het niveau dat ik voor ogen heb. Ik kan nog zes of zeven jaar mee op topniveau, daar wil ik het maximale uit zien te halen', stelt de achttienvoudig international van Ghana.

Na zijn periode in Griekenland tekende Owusu-Abeyie in de zomer van 2014 een eenjarig contract bij het Portugese Boavista. En daar stokt het verhaal. Clubs uit Brazilië (waaronder Vasco da Gama) en Italië hebben interesse en de aanvaller werd onlangs aan Feyenoord gelinkt, maar vooralsnog traint hij individueel onder supervisie van de Nederlandse fitnesscoach Joost Hazes.

'Fysiek en mentaal klopt het allemaal, nu is het zaak een goede vervolgstap te maken', zegt Owusu-Abeyie, die namens Nederland alleen voor jeugdelftallen uitkwam. 'Mijn management (OTB Sports, red.) evalueert op dit moment de mogelijkheden op de spelersmarkt. Hopelijk werkt het in mijn voordeel dat ik op beide vleugels uit de voeten kan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.