Overzicht: Litmanen redt Liverpool

Arsenal heeft als enige achtervolger geprofiteerd van de halve misstap van Manchester United. Met Dennis Bergkamp in de basis werd Ipswich Town verslagen. Jari Litmanen redde bij Sunderland een punt voor Liverpool.

Thierry Henry kon zich bij Arsenal laten kronen tot matchwinner. De Fransman, die zijn basisplaats aan Dennis Bergkamp kwijtraakte, maakte als invaller diep in de tweede helft het enige doelpunt tegen Ipswich Town . De uitslag doet een evenwichtige partij vermoeden. Maar het was vooral te danken aan keeper Richard Wright dat Ipswich niet een grotere nederlaag leed. Onder meer Bergkamp en Silvain Wiltord vonden de goalie op hun weg. Martijn Reuser zorgde voor het gevaar van Ipswich-kant, maar behoorde na negentig minuten bij de verliezende partij.

Liverpool mocht met het 1-1 gelijkspel de handjes dichtknijpen. Sunderland kwam op voorsprong via Don Hutchinson en leek zich ten koste van The Reds naar een derde plaats te werken. Maar tien minuten voor het einde moest de thuisploeg de omstreden gelijkmaker incasseren. Gary McAllister werd door Stanislav Varga onreglementair gestuit, maar de overtreding was duidelijk buiten het zestienmetergebied begaan. Jari Litmanen liet zich het buitenkansje niet ontnemen en maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van Liverpool.

Leeds United stelde tegen Derby County teleur. De ploeg van David O'Leary kwam niet verder een doelpuntloos gelijkspel, waarmee alleen Derby gelukkig kon zijn. Rams-keeper Andy Oakes was de gevierde man bij de degradatiekandidaat.

Aston Villa heeft de ongeslagen status van Middlesbrough onder Terry veneables niet kunnen breken. Steve Stone zette Villa op een verdiende voorsprong. In de tweede helft kwam Boro echter via Ugo Ehiogo lansgzij, waarna beide ploegen er niet meer in slaagden het doel te vinden. Everton verlichtte ten koste van Leicester City de degradatiezorgen (2-1). Francis Jeffers en Kevin Campbell brachten al voor rust de punten in een veilige haven. Voor Manchester City kwam er geen verandering de penibele situatie. Tot de laatste minuut leek de ploeg van Gerard Wiekens een punt over te houden aan de ontmoeting met Tottenham Hotspur. Maar Sergei Rebrov maakte een einde aan die hoop, en aan de improductieve periode van de Spurs. De laatste vier wedstrijden eindigden immers in 0-0. Southampton drukte Bradford City dieper in de problemen (2-0). De hekkensluiter, waar Robert Molenaar tegen afdaling vecht, hield een uur stand, maar was na het doelpunt van Marian Pahars uitgeteld.