Overwinning op ADO dient dubbel doel voor Vitesse

Reacties

Het verlies van de Gelderse derby is een extra motivatie voor Vitesse tegen ADO Den Haag. Trainer Rob Maas wil ook de opponent op afstand houden.

Overwinning op ADO dient dubbel doel voor Vitesse

Vitesse verloor vorige week in Nijmegen de beladen derby tegen NEC, dat de Arnhemse rivaal op een 2-1 nederlaag trakteerde. Dat resultaat was niet direct verdwenen uit de hoofden van de spelers van Vitesse.

'Na vorige week overheerste begin van de week de teleurstelling', vertelde Maas op de clubwebsite. 'Dat zat diep, bij iedereen. Daarna moet je over dat gevoel heen en op naar de volgende. We hebben morgen zeker iets goed te maken.'

Een overwinning dient daarbij volgens de Vitesse-trainer een dubbel doel. 'ADO Den Haag is een team met een goede mentaliteit. Daarnaast hebben ze goede, ervaren aanvallers. We moeten ze ver van de goal zien te houden. En het is onze opgave om ze weg te houden van de play-offs plekken.'

De nederlaag tegen NEC was ook in de strijd om een ticket voor die play-offs een flinke tegenvaller voor Vitesse. De Arnhemse formatie staat wat punten betreft gelijk met de Nijmeegse rivaal. ADO moet op zijn beurt zes punten goedmaken om nog aanspraak te kunnen maken op de barrage om een Europees ticket.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.