Overwinning koploper FC Zwolle zorgt voor opluchting

FC Zwolle heeft na twee duels zonder zege weer eens een overwinning geboekt. De koploper vergrootte zodoende de voorsprong op achtervolger Sparta, dat zaterdag nog in actie komt. Volendam pakte in het eerste duel met ad interim-trainer Johan Steur op de bank een puntje.

Overwinning koploper FC Zwolle zorgt voor opluchting

FC Zwolle – FC Den Bosch 1-0De druk op de formatie van trainer Art Langeler (foto) was groot in de aanloop naar het treffen met de Brabantse subtopper. Een uur lang leek het er ook op de Zwollenaren opnieuw punten zouden verliezen.

Spits Ruud ter Heide zorgde met zijn goal na 63 minuten voor opluchting; de aanvaller kopte raak na een voorzet van Said Bakkati. Omdat FC Den Bosch niet meer langszij kwam, is de voorsprong van Zwolle op Sparta nu zes punten. De Rotterdammers hebben nog wel een duel tegoed.

Door de overwinning lijkt Zwolle (vooralsnog) afstand te nemen van het scenario van vorig seizoen. Toen gaf de ploeg een zekere titel na de winterstop nog uit handen door RKC een grote achterstand te laten goedmaken.

FC Volendam – FC Dordrecht 1-1Cecilio Lopes leek het eerste duel van Steur op de bank te vergallen. De opvolger van de aan de kant gezette Gert Kruys zag hoe Cecilio Lopes na ruim een half uur de openingstreffer binnen kopte. De assist kwam via een corner van Jeffrey Rijsdijk. De thuisploeg had in de slotfase invaller Jack Tuyp nodig om een gelijkspel af te dwingen. Met een puntje blijft Dordrecht aan de bovenkant van de middenmoot, Volendam bungelt juist onderaan die middenmoot.

FC Emmen – FC Eindhoven 0-1FC Emmen is ook na de huidige speelronde hekkensluiter in de Jupiler League. Nummer drie FC Eindhoven komt door een treffer van Sjoerd Paridaans tot op twee punten van Sparta. De doelpuntenmaker schoot een vrije trap raak. Zijn listige inzet verdween met een lastige stuiter in het doel van Emmen. Overige uitslagenWillem II – SC Veendam 3-1Helmond Sport – FC Oss 2-1Telstar – Go Ahead Eagles 0-2Almere City FC – MVV 1-2 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's