'Overmars vier jaar langer bij Ajax'

Reacties

Marc Overmars gaat zijn contract met Ajax openbreken en verlengen tot 2021. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers was de laatste jaren niet onomstreden.

'Overmars vier jaar langer bij Ajax'

Overmars (43) zou volgens De Telegraaf in de belangstelling van Everton staan, maar de raad van commissarissen van de Amsterdammers wil hem graag voor de club behouden. Omdat de zogeheten good governance-code een contract voor onbepaalde tijd in de weg staat, verlengt de voormalige linksbuiten zijn in 2017 aflopende verbintenis met vier jaar.

De positie van Overmars stond de laatste jaren geregeld ter discussie. Zo stond hij lijnrecht tegenover het Plan Cruijff, waarna uiteindelijk hoofd opleidingen Wim Jonk de club verliet. Ook het transferbeleid van de oud-international is niet onomstreden, al hield de club wel veel geld over aan de transacties onder zijn bewind.

Ajax is bezig de organisatie voor de komende jaren in de steigers te zetten. Zo werden met hoofdtrainer Peter Bosz en zijn rechterhand Hendrie Krüzen al twee nieuwe gezichten in de technische staf verwelkomd. Assistent Dennis Bergkamp verdwijnt op eigen verzoek tijdens wedstrijden van de bank.

Edwin van der Sar neemt vanaf november de rol over van algemeen directeur Dolf Collee en zal dat volgens de ochtendkrant doen in de rol zoals Karl-Heinz Rummenigge die bij Bayern München vervult.

De selectie van Bosz verzamelde zich woensdag voor de eerste veldtraining in het nieuwe seizoen. Na de eerste trainingsweek in Amsterdam belegt Ajax van 4 tot en met 9 juli een trainingskamp in het Oostenrijkse Mayrhofen. Eind juli staat de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League op de rol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.