Overmars: 'Ben vereerd dat Ajax me heeft gevraagd'

Ajax ziet voor Marc Overmars een rol weggelegd in de vernieuwde organisatie van de club. De 38-jarige ex-prof – hij speelde van 1992 tot met 1997 in Amsterdam – heeft komende week een onderhoud met de nieuwe verantwoordelijken over de inhoud hiervan.

Overmars: 'Ben vereerd dat Ajax me heeft gevraagd'

De kans lijkt klein dat Overmars algemeen directeur wordt, aangezien hij zichzelf nog niet geschikt acht voor die functie. De voormalig international is momenteel belast met de portefeuille technische zaken in de raad van commissarissen van Go Ahead Eagles. Bij de club in Deventer, uitkomend in de Jupiler League, staat hij ook geregeld op het veld.

Een eventuele aanstelling van de Epenaar past in de filosofie van Johan Cruijff om zoveel mogelijk jongens uit de praktijk bij Ajax aan te stellen. Het benaderen van Overmars is dan ook geen verrassing, aangezien hij behalve de nodige voetbalervaring ook maatschappelijk zeer geslaagd is. Samen met zijn broer Edwin – eveneens oud-speler van Go Ahead Eagles – bestiert hij een vastgoedimperium.

'Natuurlijk ben ik vereerd dat Ajax me heeft gevraagd', vertelt Overmars aan Voetbal International. 'Ik ben nog maar 38 en het is voor mij een zeer mooie kans. Maar ik ben ook met een proces bij Go Ahead bezig en dat laat ik niet zomaar lopen.' (Marco Timmer)

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's