Overleg over pilotproject Topklassers in Jupiler League

De Eerstedivisieclubs besluiten op donderdag 23 mei tijdens de ledenvergadering van de Coöperatie Eerste Divisie (CED) hoe de competitie er komend seizoen uit gaat zien. De varianten zijn besproken, zoals een pilotproject met Topklassers.

Overleg over pilotproject Topklassers in Jupiler League

Ongeveer tien competitiemodellen lagen maandag op tafel bij de clubs uit de Jupiler League. Daarbij kwamen verschillende varianten ter sprake voor een competitie met alleen de huidige zestien clubs, maar ook een aantal opzetten met Topklassers en beloftenelftallen van Eredivisionisten in de Jupiler League.

De kans is groter dat volgend seizoen Topklassers toetreden dan de beloftenelftallen, een gekoesterde wens van de KNVB. De Eerstedivisieclubs gingen een aantal weken geleden voor die plannen uit Zeist liggen.

De Topklassekampioenen Katwijk (zaterdag) en Achilles '29 (zondag) hebben de toenadering van de KNVB niet van de hand gewezen. Ze staan niet onwelwillend tegenover een toetreding tot de Jupiler League als er bepaalde licentie-eisen van tafel gaan. De KNVB is bereid daaraan mee te werken.

Deze week is er over dat onderwerp nieuw overleg tussen de voetbalbond en de Topklassers. Om een en ander in goede banen te leiden en oneerlijke concurrentie tegen te gaan, gaat het in eerste instantie om een pilotproject van twee jaar voor de amateurs. Dat geeft de KNVB en de CED de tijd om alle kinderziektes uit de nieuwe competitiestructuur te halen. (Marco Timmer)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen