Overleden Ekeng had 'serieuze hartproblemen'

Reacties

De eerste resultaten van de autopsie op het lichaam van de overleden Patrick Ekeng wijzen uit dat de Kameroener kampte met 'serieuze hartproblemen'. De 26-jarige middenvelder stortte vrijdag ter aarde tijdens een wedstrijd van Dinamo Boekarest.

Overleden Ekeng had 'serieuze hartproblemen'

De internationale spelersvakbond FIFPro uitte vervolgens zijn zorgen over het gebrek aan medische hulp in het stadion. Er was op het veld geen enkele poging gedaan Ekeng te reanimeren. 'Mogelijk is Patrick overleden om 400 euro te besparen', zei Emilian Hulubei namens de Roemeense spelersvakbond over het ontbreken van de aanbevolen apparatuur.

De politie kondigde aan een onderzoek in te stellen naar de doodsoorzaak van Ekeng, die pas in het ziekenhuis vergeefs werd gereanimeerd. Lijkschouwer Abdo Salem vertelt woensdag aan Roemeense media dat de Kameroener serieuze hartproblemen had: een vergroot hart (cardiomegalie). Over twee weken is ook de uitslag van de toxicologische analyses bekend.

De plotselinge dood van Ekeng ging bepaald niet onopgemerkt voorbij in Roemenië. Er werd afgelopen weekend niet gevoetbald in de play-offs. En als Dinamo Boekarest dinsdag de bekerfinale wint van CFR Cluj, gaat de prijs bovendien naar Kameroen om op het graf van Ekeng te worden gezet. De Nederlander Romario Kortzorg speelt bij de ploeg van trainer Mircea Rednic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.