Overgang naar Elche lonkt voor afgeschreven spits Powel

Met Gimnàstic ligt er een principeakkoord over een ontbinding van zijn contract. De interesse van Elche kan de situatie van Berry Powel veranderen.

Overgang naar Elche lonkt voor afgeschreven spits Powel

Powel werkt aan zijn herstel van een dijbeenblessure die het begin van het einde van zijn verblijf bij Gimnàstic inluidde. De club wilde eind februari af van de geblesseerde spits. 'Ik zou eruit liggen tot het einde van het seizoen, en daarom dachten ze: Dan knikkeren we hem er eruit.'

De onderhandelingen hebben inmiddels geleid tot een principeakkoord over de voorwaarden voor een afscheid. Op 10 april moet die overeenkomst worden getekend bij het gerechtshof. 'Maar het is tot die dag een optie dat ze zeggen zand erover. Daarna niet meer', aldus Powel.

Dat Gimnàstic mogelijk van gedachten verandert, heeft te maken met de belangstelling van andere clubs voor Powel. De spits is waarschijnlijk over een maand weer inzetbaar en kan dan nog zo'n acht wedstrijden in de Segunda División spelen.

Elche had al eerder interesse in Powel. Een tussentijdse overstap bleek onmogelijk, omdat hij dit kalenderjaar speelde voor Gimnàstic. 'Maar de enige oplossing deed zich voor', zegt de spits. 'Alleen als er een speler op mijn positie vijf of zes maanden uit ligt door een blessure, dan kan ik nog worden aangetrokken.' Die speler is Miguel Linares.

Elche, dat zich richt op de play-offs om promotie, meldde zich bij de zaakwaarnemer van Powel. 'Het is een beetje afwachten. Zoeken ze iemand die direct kan spelen?' Bovendien neemt hekkensluiter Gimnàstic de spits mogelijk weer in genade aan. 'Ik ben nog steeds hun topscorer. Het laatste duel is trouwens pikant: Elche-Gimnàstic.' (Lars Ulrich) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's